Matematik
Cirklens tangent??
29. marts 2006 af
Den.... (Slettet)
x^2 − 6x + y^2 + 8y = 0
I et koordinatsystem er en cirkel bestemt ved ovenstående ligning.
Bestem cirklens radius og koordinatsættet til dens centrum.
Det oplyses, at punktet P(6 , 0) ligger på cirklen.
Bestem en ligning for cirklens tangent i P.
Bestem cirklens radius og koordinatsættet til dens centrum
a)
(x-3)^2 + (y+4)^2 = 4^2+3^2
C(3,-4)
r= 5
b) nogle hints?
I et koordinatsystem er en cirkel bestemt ved ovenstående ligning.
Bestem cirklens radius og koordinatsættet til dens centrum.
Det oplyses, at punktet P(6 , 0) ligger på cirklen.
Bestem en ligning for cirklens tangent i P.
Bestem cirklens radius og koordinatsættet til dens centrum
a)
(x-3)^2 + (y+4)^2 = 4^2+3^2
C(3,-4)
r= 5
b) nogle hints?
Svar #2
29. marts 2006 af ibibib (Slettet)
Tangenten står vinkelret på radius, dvs a*c = -1 (produktet af de to hældningskoefficienter)
Svar #3
29. marts 2006 af Den.... (Slettet)
Dvs.
a= 4/3
4/3*c=-1 <=> c = -1/(4/3) =-3/4
Tangenten er da
y-0=(-3/4)(x-6)
y=(-3/4)x+4,5?
a= 4/3
4/3*c=-1 <=> c = -1/(4/3) =-3/4
Tangenten er da
y-0=(-3/4)(x-6)
y=(-3/4)x+4,5?
Skriv et svar til: Cirklens tangent??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
