Matematik

meget svær opg?

29. marts 2006 af deniz_g (Slettet)
Så dan lyder disse opgaver..

BEstem den mindste y-værdi for andengradspolynimiet?

1. Y= xianden-20x+51????
ex: a=1, b=-20 og C=51?? er der den rigtige vej???

2. Y=-2xianden-6x+7 tegn?
ex: a=??, b=-6 C= 7?????

Jeg forstår det simpelthen ik

Ps: facit= opg 1(1/2, - 25/4: ingen skæringergspunkter???

opg2=x=-3/2 = facit????



Svar #1
29. marts 2006 af deniz_g (Slettet)

??? ingen der vil hjælpe?

Svar #2
29. marts 2006 af deniz_g (Slettet)

ok....det er også svært, men jarh??

men jeg venter+ tænker :D

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2006 af Duffy

Bestem den mindste y-værdi for andengradspolynimiet:

1. y = x^2 - 20x + 51

Her er: a=1, b=-20 og C=51



2. y = -2x^2 - 6x + 7

Her er: a=-2, b=-6, c= 7




Lokale extrema antages altid i

x = -b/(2a)


Indsæt for at finde værdien.


Facit er

1) Well, prøv nu selv...

2)





Duffy




Svar #4
29. marts 2006 af deniz_g (Slettet)

opg 2 er løst = sorry

men opg 1??

1. y = x^2 - 20x + 51

Her er: a=1, b=-20 og C=51

-20/(2 gange 1) = -10???

men facit= -49?

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. marts 2006 af mathon

1)
y=x^2-20x+51;

det almene udtryk er y=a*x^2+b*x+c. Hvis a>0 har y minimum i toppunktet (parablens grene vender opad)
T=(-b/(2a), -d/(4a)), hvor d=b^2-4ac, hvilket uundværlig grundviden.

I det aktuelle tilfælde er a=1, b=-20,=51 og d=196

T=(10,-49)
altså y's mindsteværdi er -49, når x=10.

2)
samme metode men med
a=-2, b=-6, c=7 og d=92

T=(-3/2,23/2); denne gang er aDen maksimale funktionsværdi er 23/2, når x =-3/2.

Svar #6
29. marts 2006 af deniz_g (Slettet)

jeg vil bare sige tusind tak...Mathon :D

Skriv et svar til: meget svær opg?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.