Matematik

væk...

30. marts 2006 af Chiqita! (Slettet)
Håber der også er nogen der kan hjælpe med denne vektor opg..:
I en orienteret plan er der givet en vektor a med længden 1. bestem de værdier af t, for hvilke
|t*(vektor)a+(t+2)(tværvektor)a = kvadratrod 10

(forberedre til termisnprøve i morgen)

på forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2006 af ibibib (Slettet)

Der må mangle nogle længdestreger...

Svar #2
30. marts 2006 af Chiqita! (Slettet)

ja tilsidst efter tværvektoren a skal der være en længde streg men ikke mere end det..

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2006 af mathon

resulterer i ligningen

t^2 +(t+2)^2=10 =>

t^2+2t-3=0 <=>

t = -3 v t = 1

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2006 af ibibib (Slettet)

Det nemmeste er at sætte a=(1,0) og a^=(0,1).

Så er
t*(vektor)a+(t+2)(tværvektor)a = (t,t+2)

og

t^2+(t+2)^2 = 10 <=>
2t^2+4t-6=0 <=>
x=1 v x=-3

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. marts 2006 af fixer (Slettet)

#3
Det må efterhånden indskærpes at den almindelige praksis er at give vejledende hjælp fremfor at løse opgaverne.

Svar #6
30. marts 2006 af Chiqita! (Slettet)

tak for hjælpen:)

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. marts 2006 af fixer (Slettet)

#4
Ikke desto mindre vil det være forkert at gøre det uden yderligere argumentation, idet opgaven da kun løses i et specialtilfælde. Det almene tilfælde løses ved at danne skalarproduktet mellem vektorsummen, hvis længde søges.

Skriv et svar til: væk...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.