Matematik

Punkt og parameter

02. april 2006 af Søren_B (Slettet)
I http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer03/2003-8-1-MED.pdf - hvordan bestemmer jeg så punktet C i opgave 2?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2006 af Deschain (Slettet)

Udnyt at C er skæringspunktet mellem alfa og den linie du lige har bestemt gennem punkterne Q og T.

Jeg skal selv lige til at regne det sæt så jeg kan skrive hvad jeg får C til..

Svar #2
02. april 2006 af Søren_B (Slettet)

Selvfølgelig.. skulle bare have tænkt mig om - du behøver ikke regne det efter - tak skal du have!

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2006 af Deschain (Slettet)

Det var så lidt. Jeg sidder og øver mig til terminsprøve, så jeg skal alligevel regne opgaven;) Hvad får du så C til?

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2006 af ibibib (Slettet)

C = (6,12,16)

Svar #5
02. april 2006 af Søren_B (Slettet)

Yes, C(6,12,16)

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. april 2006 af Deschain (Slettet)

jep samme her

Svar #7
02. april 2006 af Søren_B (Slettet)

Jeg har lige endnu et spørgsmål - hvis jeg har en trekant ABC, så må højden fra C på siden AB da være lig projektionen af punktet C på vektor AB? Og findes der en formel for projektioner af punkter på vektorer?

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. april 2006 af ibibib (Slettet)

Du kan projektere et punkt på en linje, ikke på en vektor da vektorer jo kan "flyttes".

Svar #9
02. april 2006 af Søren_B (Slettet)

men vektor AB kan da betegnes som en linie i dette tilfælde, idet der er tale om en side i en trekant?

Brugbart svar (0)

Svar #10
02. april 2006 af ibibib (Slettet)

Linjen består af et punkt A eller B og en retningsvektor AB.

Svar #11
02. april 2006 af Søren_B (Slettet)

Åh ok - nu er jeg måske lidt besværlig, men hvis nu jeg fortæller dig, at linien bliver (x,y) = (3-2t,4-6t) og punktet C er lig (-2,5), hvad bliver koordinatsættet til højden H_C?

Brugbart svar (0)

Svar #12
02. april 2006 af ibibib (Slettet)

Hvis du skal projektere et punkt på en linje, kan du bestemme en ligning for den plan der går gennem punktet og har linjens retningsvektor som normalvektor.
Den søgte projektion er skæringspunktet mellem planen og linjen.

Brugbart svar (0)

Svar #13
02. april 2006 af ibibib (Slettet)

Hov, du arbejder i planen, ikke i rummet?

Svar #14
02. april 2006 af Søren_B (Slettet)

Ja - det burde jeg måske have gjort opmærksom på - undskyld!

Brugbart svar (0)

Svar #15
02. april 2006 af ibibib (Slettet)

Bestem linjen gennem C og vinkelret på den givne linje.
Her bliver den x+3y-13=0
Bestem skæringspunktet mellem de to linjer. Her bliver det (2.8, 3.4)

Svar #16
02. april 2006 af Søren_B (Slettet)

Mange tak skal du have! Det er godt at få sat det hele på plads.

Hvis jeg har en plan alfa, hvorledes bestemmer jeg så en vinkel mellem denne og xy-planen? Skal jeg blot sige

cos(v) = (n_alfa * n_xy-plan)/(|n_alfa|*|n_xy-plan|)

hvor n_xy-plan er (0,0,1) og n_alfa er (a,b,c)?

Brugbart svar (0)

Svar #17
02. april 2006 af ibibib (Slettet)

Ja

Skriv et svar til: Punkt og parameter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.