Matematik

Løs xy + y + x = 3 HJÆLP!

03. april 2006 af Niels007 (Slettet)
Hej. Jeg har stærkt brug for en erfaren, matematikers hjælp.

Jeg skal have hjælp til følgende stillet opgave:

"Løs indenfor de hele tal ligningen

xy + x + y = 3"

Løsninger jeg selv har fundet:
(x,y)
(1,1) (1,3) (3,1)

Håber at i kan hjælpe!

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2006 af proppistol (Slettet)

Taget fra emu.dk, hvor man kan vinde en lommeregner. Du må ikke få hjælp, ellers er det jo snyd :)

Svar #2
03. april 2006 af Niels007 (Slettet)

Var nu ikke taget fra emu.dk, opgaven blev stillet på min skole ;)

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. april 2006 af Gori (Slettet)

Nu kan jeg ikke lade vær men jeg føler mig virkelig dum hvis jeg ikke kan det der. Er det ikke bare "1"

Altså x*y + x + y
1*1 + 1 + 1 = 3

Nu har jeg sikkert været onskabsfuld og givet dig svaret...Men held og lykke

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. april 2006 af proppistol (Slettet)

Lige meget, nu ved du det :)

http://www.emu.dk/gym/fag/ma/elevkonkurrencer/maaned/index.html

Ps. Jeg kan fortælle dig, at du griber det helt forkert an.

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. april 2006 af proppistol (Slettet)

#3
Som angivet i #0.

Svar #6
04. april 2006 af Niels007 (Slettet)

Griber hvad forkert an? Jeg har overhovedet ikke grebet det an endnu :-)

De mulige løsninger har jeg angivet, de kan regnes ud i hovedet - dog ville jeg gå stærkt ud fra at X eller Y (spiller ingen årsag hvilken en) skulle isoleres :-]

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. april 2006 af Benjamin. (Slettet)

#6 (#0) Dine resultater stemmer da vist ikke helt.
(3,1)
3*1+3+1=3

(3,0)(0,3) ved gæt

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. april 2006 af fixer (Slettet)

Jeg har ikke kontrolleret linket i #4 for evt. snyd, så jeg vil begrænse mig til et kort vink:

For y != -1 fås ved ensbetydende regninger

xy+x+y=3 <=>

x = (3-y)/(y+1) = -1 + 4/(y+1)

Da x E Z må (y+1)|4 [Læses: tallet y+1 er divisor i 4]. Find heraf de mulige værdier for y. Behandl specialtilfældet y = -1 for sig. Så siger jeg ikke mere indtil det slås fast om det vil være snyd at give mere hjælp.

Svar #9
08. april 2006 af Niels007 (Slettet)

Har isoleret X, heraf har jeg fundet en brugbar ligning. Hertil kan jeg benytte mig af lodrette asymptoter.

Forstår godt at det vil være snyd at give den på forhånd, jeg var ikke vidende om at der var en konkurrence kørende om det, da vi bare fik stillet opgaven i klassen.. :/ Tak for de hurtige besvarelser alligevel!

Niels

Skriv et svar til: Løs xy + y + x = 3 HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.