Matematik

Ligninger

23. december 2003 af SP anonym (Slettet)
Anvendelse af andengradsligningen på de her ligninger (G = R+),

1) 2x^(5) - 3x^(5/2) - 5 = 0

2) -4x^(6) + 6x^(7/2) - 10x = 0

3) 4x^2/x^(1/3)=2

4) x^(1/5) = 2*x^(1/2)

Hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. december 2003 af Garfield (Slettet)

Det er skjulte andengradsligninger...

den første

t^2=x^5

2t^2 - 3t - 5 = 0

så er den ikke så svær...

sådan gør du også ved de andre....

Svar #2
23. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Det er bare kamouflerede 2.gradsligninger.

F.eks. i den første sæt t = x^(5/2)

Svar #3
23. december 2003 af SP anonym (Slettet)

1'eren ville jeg faktisk bare være sikker i... Det er mere ang. de tre andre...

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. december 2003 af Dominik Hasek (Slettet)

2) Her er der kun én reel løsning, nemlig x = 0. Der er dog yderligere 10 komplekse løsninger.

3) Her er x = 2^(-3/5)

4) Her er x = 0 eller x = 2^(-10/3)

Svar #5
23. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Men hvad gør jeg i 2'eren? Hvad skal t være, eller skal jeg sætte x udenfor en parantes og bruge nulreglen?

Svar #6
24. december 2003 af SP anonym (Slettet)

I 2'eren skal du først dividere igennem med x, og siden sætte t^2=x^5.

Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.