Fysik

MÆRKELIGT TAL ???

07. april 2006 af mariaklara (Slettet)
HEJ ER HER NOGEN DER VIL GØRE MIG DENNE TJENESTE AT TASTE DETTE PÅ LOMMERREGNER:

k = LN(2)/ 5730 =

T= LN(80) / LN(100) / -K=

JEG FÅR ET MÆRKELIGT TAL JEG VED IK OM DET PGA LOMMEREGNER...

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2006 af dnadan (Slettet)

K =0.000121

T=7864.01

husk at lave paranteser når du trykker det ind på lommeregneren...

Svar #2
07. april 2006 af mariaklara (Slettet)


ER DU SIKKER JEG FÅR k = 1,2097 *10^-4

OG t til et mærkeligt tal som ik passer!!

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2006 af 150972 (Slettet)

K=1,2097*10^-4 = 0,000121

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2006 af dnadan (Slettet)

hmmm:
0.000121 er lig 1.2097*10^-4

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2006 af dnadan (Slettet)

hvilket i sig selv ikke er underligt, da k-værdien normal er 0,00...så det lyder meget realistisk...

Svar #6
07. april 2006 af mariaklara (Slettet)

ja okay tænkte ikke så langt... jeg skriver lige opgaven her:

På bopladsen Qilakitsoq på Grøndland fandt man en mumie af en dreng. Mumien blev dateret ved hjælp af 614C metoden. En prøve fra mumien gav et tælletal på 82% af en tilsvarende prøve fra et levende materiale, der jo så har tælletal 100%.

a) Find T1/2 for 614C I en tabel:

5763

b) Bestem Mumiens alder:

K = ln(2) / τ1/2=

0,6931 / 5730 =1,2097 * 10-4


N(τ) = N0 * e-k*τ <=> τ = lnN(τ) – ln(N0) / - K

lnN(80) – ln(100) / -1,2097 * 10-4 =

1844,618925 s dvs 5,8492 * 10 ^-5 år

og det er mening det skal være omkring 93 år

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. april 2006 af dnadan (Slettet)

hmm prøv nu lige at skriv det rigtigt ind i stedet for de der underlige tegn, så kan jeg bedre se hvor du har lavet en fejl...hvis der altså er en...

Svar #8
07. april 2006 af mariaklara (Slettet)

ja okay tænkte ikke så langt... jeg skriver lige opgaven her:

På bopladsen Qilakitsoq på Grøndland fandt man en mumie af en dreng. Mumien blev dateret ved hjælp af 614C metoden. En prøve fra mumien gav et tælletal på 82% af en tilsvarende prøve fra et levende materiale, der jo så har tælletal 100%.

a) Find T1/2 for 614C I en tabel:

5763

b) Bestem Mumiens alder:

K = ln(2) / t1/2=

0,6931 / 5730 =1,2097 * 10-4


N(t)= N0 * e^-k*t <=>
t =lnN(t)–ln(N0) /-K

lnN(80) – ln(100) / -1,2097 * 10-4 =

1844,618925 s dvs 5,8492 * 10 ^-5 år

og det er mening det skal være omkring 93 år

Svar #9
07. april 2006 af mariaklara (Slettet)

sorry viste sig efter jeg fik indsæt mit svar...

Brugbart svar (0)

Svar #10
07. april 2006 af dnadan (Slettet)

hmmm husk at lave T1/2 om til sekunder og isoler t således at det bliver:
t=ln(N(t)/N0)/-k

Svar #11
07. april 2006 af mariaklara (Slettet)

jamen hvis du ser op så kan du se at jeg faktisk har isoleret t således

N(t)= N0 * e^-k*t <=>
t =lnN(t)–ln(N0) /-K

og ved at indsætte disse tal får jeg:

lnN(80) – ln(100) / -1,2097 * 10-4 =

1844,618925 i sek og 5,8492 * 10 ^-5 år ....

men resten i klassen får 93 år og det det jeg ikke forstår

Brugbart svar (0)

Svar #12
07. april 2006 af dnadan (Slettet)

så har du altså isoleret forkert.. men opgaven driller også mig lidt...

Svar #13
07. april 2006 af mariaklara (Slettet)


jamen hvordan siger du så skal formlen så være t=ln(N(t)/N0)/-k

i stedet for at trække fra skal jeg dividere ???

det passr faktisk stadig ik jeg får til 2,49 * 10^ 4 år

Svar #14
07. april 2006 af mariaklara (Slettet)


eller nej jeg får faktisk det samme uanset om jeg trækker fra eller dividere

Brugbart svar (0)

Svar #15
07. april 2006 af dnadan (Slettet)

hmm: a=N(t) b=N
a=b*exp(-k*t)
<=>
a/b=exp(-k*t)
<=>
ln(a/b)=-k*t
<=>
-ln(a/b)=k*t
<=>
-ln(a/b)/k=t


Svar #16
07. april 2006 af mariaklara (Slettet)


ja altså vi er jo enig men problemet ligger i resultatet jeg får ikke til 93 år og det er det det skal give!!!!!

Brugbart svar (0)

Svar #17
07. april 2006 af dnadan (Slettet)

hmmm oops det er selvfølgelig A(t) du skal have fat i, men et mumie der kun er 93 år gammelt er ikk rigtig et mumie..
du beregner hvor gammel den er således;
t=(T½/ln(2))*ln(A0/A(t))

dette burde gerne give: 1640år...

Svar #18
07. april 2006 af mariaklara (Slettet)


ja det var også sådan jeg regnede ud først og fik samme resultat men fik atvide det var forkert og jeg skulle først finde K ...K = ln(2) / t1/2=
derfter skulle jeg bruge denn formel og isolere t

N(t)= N0 * e^-k*t <=>
t =lnN(t)–ln(N0) /-K


Svar #19
07. april 2006 af mariaklara (Slettet)

men når nu du også får det så tror jeg bare jeg aflevere det for det er jo ikke sikkeret at det er de andres resultater der er de rigtige

Brugbart svar (0)

Svar #20
07. april 2006 af dnadan (Slettet)

lidt logisk tænking... så kan du godt se at en mumie sjældent er 93 år gammel...ikk? og synes nu stadig du har isoleret t forkert..:S

Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.