Fysik
Retlinede bevægelser - simpel opgave
24. december 2003 af
Jensus (Slettet)
Lige et par simple fysikopgaver, som jeg ikke kan hitte ud af :S
I det sidste skifte i et 4 ´ 100 m stafetløb er løber A 3 meter bagved løber B.
A løber med hastigheden vA = 9,1 m/s. B løber med hastigheden vB = 8,8 m/s.
Hvor lang tid tager det løber A at indhente løber B ?
Hvor lang en strækning har de tilbagelagt når løber A indhenter løber B ?
I det sidste skifte i et 4 ´ 100 m stafetløb er løber A 3 meter bagved løber B.
A løber med hastigheden vA = 9,1 m/s. B løber med hastigheden vB = 8,8 m/s.
Hvor lang tid tager det løber A at indhente løber B ?
Hvor lang en strækning har de tilbagelagt når løber A indhenter løber B ?
Svar #1
24. december 2003 af Lurch (Slettet)
Skriv de to løberes tilbagelagte afstand op som funktion af tiden,
S(A)=9,1*t-3
S(B)=8,8*t
Sæt de to lig hinanden for at finde tidspunktet hvor A har indhentet B.
Indsæt den fundne t-værdi i en af de ovenstående ligninger for at finde de løbne afstand
S(A)=9,1*t-3
S(B)=8,8*t
Sæt de to lig hinanden for at finde tidspunktet hvor A har indhentet B.
Indsæt den fundne t-værdi i en af de ovenstående ligninger for at finde de løbne afstand
Skriv et svar til: Retlinede bevægelser - simpel opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
