Matematik

funktioner

08. april 2006 af miephantazy (Slettet)
Hej.. sidder med noget aflevering som jeg håber at kunne få noget hjælp til...

opg1)
En funktion f er givet ved f(x)= 1,8cos(x)+4,3.
Bestem størsteværdien og mindsteværdien for f... Jeg kan slet ikke lige gennemskue hvad jeg skal gøre her..

opg2)
En anden funktion f er givet ved f(x)=e^x-6*ln(x)..
Beregn hældningskoefficienten for tangenten til grafen for f i punktet P(2, (f(2)).

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Det er et par hints.

Ad 1)
Der gælder, at -1

Ad 2)
Bestem f'(x).

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. april 2006 af ibibib (Slettet)

1)Det er en harmonisk svingning

2)Bestem f'(x).

Svar #3
08. april 2006 af miephantazy (Slettet)

opg1)
A= 1,8
T=1*3,14 /1,8= 1,7
vm(f)= -1,7+4,3; 1,7+4,3= 2,6; 6
Så er størsteværdien 6 og mindsteværdien 2,6.. er det rigtigt?

opg2)
f`(x)=e^x * 1/x..
hældningskoefficienten = e^2* 1/2= 3,69... er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. april 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)

Da cos(x) har størsteværdien 1 og mindsteværdien -1 og i øvrigt er kontinuert, må størsteværdien være 6,1 og mindsteværdien 2,5.
f(2) = e^2 - 6*ln2
f'(x) = e^x - 6/x
Indsæt 2, og du får
f'(2) = e^2 - 3

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. april 2006 af ibibib (Slettet)

1) Den harmoniske svingning sviger omkring 4,3 og den svinger med 1,8.
Mindsteværdien er 4,3-1,8=2,5
Størsteværdien er 4,3+1,8=6,1

Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.