Matematik

Funktioner

13. april 2006 af Hollywoodstar (Slettet)
hvordan løser man det her?.

Funktionerne f og g er givet ved, at f(x) -2x^2+7x+1 og
g(x) 2x+1

løs uligheden f(x) < g(x)

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2006 af ibibib (Slettet)

Saml alle led på den ene side af ulighedstegnet. Løs derefter den tilsvarende andengradsligning. Resten kan du godt...

Svar #2
18. april 2006 af Hollywoodstar (Slettet)

jeg har prøvet at lave opgaven men, passer ikke med facit.

-2x^2+7x+1

-2x^2+5x
D= -5^2-4*(-2)*0 = 25

x = ((-5+-5)/(2*(-5)) = (0,1)

Facit siger R\\[0,5/2]

er der nogen der kan sige hvor jeg har lavet en fejl?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Din nævner i beregningen af x er forkert. Der skal stå : 2*(-2)

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Lign. kan nu også løses lettere ved 0-reglen:
-2x^2+5x = 0
x*(-2x+5) = 0
x=0 eller -2x+5=0 eq. x=2,5

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2006 af dnadan (Slettet)

Du kan også tegne grafferne ind på din lommeregner, og derefter finde deres skæringspunkter, ved dog ikke om dette er 'lovligt' da der er en mere matematisk metode...men dette kan bruges til at se om du har lavet det rigtigt...

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Nu har du så løst 2.gr. ligningen. Nu skal du så undersøge/argumentere for HVOR udtrykket er mindre end 0.

Svar #7
18. april 2006 af Hollywoodstar (Slettet)

oki takker :-D

Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.