Fysik
aktivitet af 1 kg Ra - 226
13. april 2006 af
M-E (Slettet)
hei...
jeg skal bestemme aktiviteten af 1,00 kg Ra-226 i Bq
eneste oplysning jeg har er halveringstiden ( 1600 år)
jeg går ud fra at jeg skal bruge formelen A = N*K
jeg har beregnet K til at være 1,3789*10^-11 S^-1
mit spørsmål er så hvordan jeg regner N ud?
jeg skal bestemme aktiviteten af 1,00 kg Ra-226 i Bq
eneste oplysning jeg har er halveringstiden ( 1600 år)
jeg går ud fra at jeg skal bruge formelen A = N*K
jeg har beregnet K til at være 1,3789*10^-11 S^-1
mit spørsmål er så hvordan jeg regner N ud?
Svar #1
13. april 2006 af Raphson (Slettet)
Du har 1 kg = 1000g, og et kilo er lig: = 6.022∙10^26 u, idet 1,6605655*10^-27 kg • X = 1 kg, og da massen af ét URa-226 atom er 226 u, opnås (6.022∙10^26 u)/(226 u)*1 atom = ... atomer
Skriv et svar til: aktivitet af 1 kg Ra - 226
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
