Matematik

Differential regning, bare en tjekker

26. december 2003 af SKB85 (Slettet)
Hej…

Er der nogle som vil se om denne udregning er rigtig?

f(t)=7+5sin(1/2t-1)
f’(t)=5cos(1/2)

Det tager jo ikke lang tid at tjekke...

Tak

Svar #1
26. december 2003 af SKB85 (Slettet)

Nedenunder f(t) skulle der havde stået:
f'(t)=5cos(1/2)

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. december 2003 af RE (Slettet)

du kan altid prøve her
http://www.quickmath.com/

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. december 2003 af Dominik Hasek (Slettet)

På http://library.wolfram.com/webMathematica/MSP/Explore/Education/WalkD kan du også få mellemregninger med.

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. december 2003 af krelle (Slettet)

skb85>>> Husk nu at du altid kan undersøge det på lommeregneren(TI-83). Tast f(x) ind i y1, f'(x) ins i y2. gås så ind i calc > dy/dx, og find så differentialkvotienten i et punkt. Gå så ind i table og se hvad der står i y2 på samme punkt. Hvis det er det samme har du højst sandsynligt regnet rigtigt. prøv evt. at gøre det med flere punkter.

Banalt som det er så har det faktisk reddet med utallige gange. Og tit er det jo små dumme fejl man har lavet!

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Hej Krelle!

Smart måde at tjekke det på, men hvordan ændre jeg punkterne til decimaler.. jeg ville som et forsøg tjekke f(x)= 2x^2 og f`(x)= 4x, men da talene er så små, ved jeg ikke hvordan jeg skal ændre dem inde i table..??

PÅ forhånd tak!!

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. december 2003 af SP anonym (Slettet)

OK, jeg kunne jo også bare se på grafen, men vil alligevel gerne have svaret..:0)

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. december 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)

Inde i table ka du gå op og ned med pilene, men hvis du går en gang til højre og over i de andre (afrundede) funktions resultater...nede i bunden står så et rimelig detaljeret resultat..

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. december 2003 af krelle (Slettet)

Anonym>>> jeg er ikke helt sikker på jeg forstår had du spørger om. hvilke tal er små?

Skriv et svar til: Differential regning, bare en tjekker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.