Matematik

samtlige rødder? i f

14. april 2006 af ronit (Slettet)
nulreglen skal beyttes til at bestemme samtlige rødder i f(x)= 2x^3 + 6x^2 - 2x - 6...synes det er lidt svært at opløse i faktorer, sætte x uden for parentes osv...??

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2006 af ibibib (Slettet)

Du skal starte med at gætte en rod, her x=1.

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2006 af dnadan (Slettet)

Du kan tegne f(x) ind på lommeregneren, hvorefter du laver en linje med ligningen y=0 , derefter finder du de 2 linjers skærringspunkter vha. intersect...

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2006 af Jelly (Slettet)

Når du har gættet på at x = 1 så laver du polynomiersdivision for at finde de samtlige rødder.

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2006 af ibibib (Slettet)

Ja, efter polynomiers division kan du bestemme de sidste rødder.

Skriv et svar til: samtlige rødder? i f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.