Matematik
naturfagssæt fra 18 maj 2005
15. april 2006 af
janik (Slettet)
hej..er nogen som har lavet opgavesættet fra maJ 2005.. og som gider at hjælpe mig med opgave 4 og 8...
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/natur-2005-17-1.pdf
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/natur-2005-17-1.pdf
Svar #1
16. april 2006 af Waterhouse (Slettet)
Opg. 4)
|AD| kan du finde direkte vha. Pythagoras. Vinkel A kan findes på en del forskellige måder - du kan f.eks. finde |AB|, og så bruge cosinusrelationen
cosA=(|AB|^2+|AD|^2-|BD|^2)/(2*|AB|*|AD|)
for at finde vinklen.
Opg. 8)
Ved et betaminushenfald omdannes en neutron til en proton, en elektron og en antineutrino - elektronen og antineutrionen udsendes, protonen bliver i kernen. Stoffets atomnummer går altså en op, hvorimod nukleontallet forbliver uændret.
Henfaldskonstanten k er givet ved ln(2)/t½. Husk at omregne til sekunder.
Du kan nu bruge sammenhængen A=k*N til at finde antallet af kerner, og med oplysningen om en kernes vægt også finde kildens masse.
|AD| kan du finde direkte vha. Pythagoras. Vinkel A kan findes på en del forskellige måder - du kan f.eks. finde |AB|, og så bruge cosinusrelationen
cosA=(|AB|^2+|AD|^2-|BD|^2)/(2*|AB|*|AD|)
for at finde vinklen.
Opg. 8)
Ved et betaminushenfald omdannes en neutron til en proton, en elektron og en antineutrino - elektronen og antineutrionen udsendes, protonen bliver i kernen. Stoffets atomnummer går altså en op, hvorimod nukleontallet forbliver uændret.
Henfaldskonstanten k er givet ved ln(2)/t½. Husk at omregne til sekunder.
Du kan nu bruge sammenhængen A=k*N til at finde antallet af kerner, og med oplysningen om en kernes vægt også finde kildens masse.
Skriv et svar til: naturfagssæt fra 18 maj 2005
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
