Kemi
Aug 02 opg 1+2
17. april 2006 af
42 (Slettet)
Hej, jeg sidder med lidt problemer med en af mine sidste kemiafleveringer:
Det drejer sig om sættet for august 2002, opgave 1 og 2, først og fremmest:
Opgave 1
reaktion (I):
glucosinolat + H2O --> D-glucose + S=c=N-R + HSO4-
Glucosinolatindholdet i rapsfrø kan bestemmes kvanitativt: For at udtrække glucosinolat blendes 10,0 g rapsfrø sammen med kogende vand. herved kan reaktion (I) ikke forløbe. blandingen tilsættes eddikesyre/acetat pufferopløsning (pH=5,00), filtreres ned i en 200mL målekolbe, der fyldes til mærket med vand. Af den fremstillede opløsning udtages 50,0mL. Der tilsættes lidt myrosinase, hvorefter reaktion (I) forløber fuldstændig. Alt det dannede hydrogensulfat reagerer med pufferopløsningen, og pH for blandingen falder måleligt.
d) forklar at pH falder i reaktionsblandingen (noget med K?)
Der titreres nu med NaOH-opløsning, til pH igen er præcis 5,00. Der anvendes 14,3 mL 0,025M NaOH til titreringen.
e) bestem indholdet at kaliumglucosinolat i rapsfrø. Resultatet angives i cmasse% (masseprocent)
Og opg. 2:
fra b) har vi at e=228mV for en Ag,AgCl halvcelle.
Eleven benytter Ag,AgCl-elektroden til at bestemme opløselighedsproduktet for bly(II)chlorid. Han afmåler 10,0mL 0,100M Pb(nO3)2 og 50,0mL 0,100M KCl, som blandes i et bægerglas. Han foretager en måling, voltmeteret viser 97mV
d) beregn en værdi for bly(II)chlorids opløselighedsprodukt.
Det drejer sig om sættet for august 2002, opgave 1 og 2, først og fremmest:
Opgave 1
reaktion (I):
glucosinolat + H2O --> D-glucose + S=c=N-R + HSO4-
Glucosinolatindholdet i rapsfrø kan bestemmes kvanitativt: For at udtrække glucosinolat blendes 10,0 g rapsfrø sammen med kogende vand. herved kan reaktion (I) ikke forløbe. blandingen tilsættes eddikesyre/acetat pufferopløsning (pH=5,00), filtreres ned i en 200mL målekolbe, der fyldes til mærket med vand. Af den fremstillede opløsning udtages 50,0mL. Der tilsættes lidt myrosinase, hvorefter reaktion (I) forløber fuldstændig. Alt det dannede hydrogensulfat reagerer med pufferopløsningen, og pH for blandingen falder måleligt.
d) forklar at pH falder i reaktionsblandingen (noget med K?)
Der titreres nu med NaOH-opløsning, til pH igen er præcis 5,00. Der anvendes 14,3 mL 0,025M NaOH til titreringen.
e) bestem indholdet at kaliumglucosinolat i rapsfrø. Resultatet angives i cmasse% (masseprocent)
Og opg. 2:
fra b) har vi at e=228mV for en Ag,AgCl halvcelle.
Eleven benytter Ag,AgCl-elektroden til at bestemme opløselighedsproduktet for bly(II)chlorid. Han afmåler 10,0mL 0,100M Pb(nO3)2 og 50,0mL 0,100M KCl, som blandes i et bægerglas. Han foretager en måling, voltmeteret viser 97mV
d) beregn en værdi for bly(II)chlorids opløselighedsprodukt.
Svar #2
17. april 2006 af 42 (Slettet)
#1 ja, opgave 1 har jeg fundet, men den er uden videre forklaring, så forstår ikke hvad det er, vedkommende gør.
Skriv et svar til: Aug 02 opg 1+2
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
