Matematik

Hjælp til geometri

17. april 2006 af milla-pigen (Slettet)
jeg kan ikke finde ud af hvilken formel jeg skal bruge her??

A=35grader B=20grader og længen AB= 4,72

Beregn længden af højden fra C på siden AB

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2006 af Peden (Slettet)

Taler vi om en trekant?

Svar #2
17. april 2006 af milla-pigen (Slettet)

ja, vi taler om en trekant

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2006 af Benjamin. (Slettet)

Du kan bruge sinusrelationerne til at finde enten |AC| eller |BC| og se på disse som hypotenuser i retvinklede trekanter, hvor højden fra C til AB er en af kateterne. Derfra kan du bruge sinus i en retvinklet trekant (samt en hypotenuse og en vinkel) til at finde højden.

Svar #4
17. april 2006 af milla-pigen (Slettet)

forstår ikk hvordan jeg kan bruge sinus relationerne til at finde AC eller BC når jeg kun kender en side??

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. april 2006 af Benjamin. (Slettet)

Du kender flere vinkler...
sin(A)/a=sin(B)/b=sin(C)/c

Svar #6
17. april 2006 af milla-pigen (Slettet)

må jeg ikk bare bruge denne her formel? sin=modstående/hypotenusen

så hedder den: sin=h/4,72
h = 4,72*sin35

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. april 2006 af Benjamin. (Slettet)

Nej det må du ikke for AB er hverken katete i en retvinklet trekant eller hypotenuse. Du kan bruge den formel, når du har fundet en hypotenuse; altså enten AC eller BC. Prøv at tegne det, hvis du ikke kan se det. Det hjælper ofte. Ellers skriver du bare igen.

Skriv et svar til: Hjælp til geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.