Matematik

Funktion.. haster..

18. april 2006 af sporty-piiie (Slettet)
Jeg sidder med en mat aflevering hvor der er en opgave der volder mig store problemer, har prøvet på mange forskellige måder at regne den, kan bare ikke få den til at gå op:


Opgaven lyder:

Målinger af meget høje vandstande (målt i cm over daglige vande) har vist, at der er en sammenhæng mellem en vandstand og hvor ofte denne vandstand indtræffer.

For Torsminde Havn gælder det, at en vandstand på 250 cm gennemsnitligt indtræffer en gang i løbet af 6.5 år, og at en vandstand på 400 cm. gennemsnitlig indtræffer en gang i løbet af 475 år.

for vandstanden fra 250 cm til 400 cm gælder følgende sammenhæng:
V=a*log(T)+b

hvor V er vandstanden (målt i cm over daglig vande), og T er det gennemsnitlige antal år, der går, før denne vandstand igen indtræffer.

Beregn a og b??

Hvordan beregner jeg dem??

Tusind tak for hjælpen..

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2006 af uksomi (Slettet)

Da isolerer enten a eller b og indsætter den i v=a*log(T)+b

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2006 af fixer (Slettet)

#1
Nej.

#0
Oplysningerne giver anledning til to ligninger med to ubekendte, a og b:

V(6.5) = 250
V(450) = 400

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Du ved at : 250 = a*log(6,5)+b
og at 400 = a*log(475)+b

Nu har du så 2 ligninger med 2 ubekendte. Isoler f.eks. b i den første og indsæt det du får b til i den næste og beregn så a. Så går du tilbage til 1.ligning og beregner b (for nu kender du jo a!)

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2006 af fixer (Slettet)

#2
450->475

Svar #5
18. april 2006 af sporty-piiie (Slettet)

Tak for hjælpen, har fået den regnet nu.. det var også noget i retning af det jeg havde gang i..havde bare kun brugt den ene graf..

Skriv et svar til: Funktion.. haster..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.