Debat

Tre fag på A-niveau???

30. december 2003 af SP anonym (Slettet)
Jeg går i 2. g og har matematik og kemi på A-niveau. Nu skal vi så snart vælge igen, og jeg har overvejet at vælge fysik på A-niveau.
Nu kender jeg ingen der har tre fag på A-niveau, men jeg har hørt, at det skulle være meget hårdt. Er der nogen af jer der har erfaring med dette?

Svar #1
30. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg har desværre ingen erfaring med det! Men jeg kan sige dig, at hvis det virkelig er nogle fag du brænder for og selvfølgelig er godt med i,(men det er man vel som regel når man vælger det på A-niveau) så skulle der ikke være de store problemer, selvfølgelig bliver det da en smule hårdere end "de andre" men ikke hårdere end man kan klare, skulle jeg mene! Mange fra min klasse har 3 A-niveau fag (de fleste har erhvervsøkonomi, engelsk og matematik), og de klarer sig meget godt! Kun enkelte gange har jeg hørt dem klage,men det var mest fordi, de har en time længere end os andre en af dagene.

Håber det kan bruges til lidt.

Brugbart svar (1)

Svar #2
30. december 2003 af Ktulu (Slettet)

Ja hvis du vil arbejde og lære meget, så er det en god idé. Men du får ikke rigtig flere kvalifikationer på papiret af at have 3 fag på A-niveau. Det er snittet, man kigger på, når man skal ind på uddannelserne - og så vidt jeg ved, så er b-niveau det højeste, der kan kræves...

Brugbart svar (1)

Svar #3
30. december 2003 af Lurch (Slettet)

Jeg ahr ikke selv haft 3 A fag, men kender en del der har. Det du skal være forberedt på er, at du får en hel del skriftligt arbejde. Så vidt jeg husker, er der 24 afleveringer i hvert højniveaufag. Det er lidt mindre end en om ugen, så du kan nok regne med i gennemsnit ca. 2 større afleveringer om ugen.
Derudover får du én skriftlig eksamen mere, og én mundtlig eksamen mindre.

Svar #4
31. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg havde selv 3 fag på højt niveau. Engelsk, fysik og matematik, og det var ikke overdrevet hårdt, havde stadigbæk tid til arbejde efter skole, og tid til kæresten en gang imellem ;) Men der er mange afleveringer, og i engelsk er der meget der skal læses, men da der ikke var nogen fornuftige alternativer, så blev det sådan, og det er jeg rigtigt glad for idag.

Svar #5
31. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Til Ktulu:

B-niveau er ik' det højeste, der kræves - det er A-niveau! Jeg vil gerne læse fysik el. nanoteknologi, og der kræves A-niveau i mat og fys og B-niveau i kemi eller A-niveau i mat og B-niveau i fys og A-niveau i kemi.

Til Sara:

Da jeg valgte fag sidste år, valgte jeg kemi A-niveau i 2.g, Mat og fys A-niveau i 3.g. Jeg er så lige droppet ud af kemi A-niveau lige inden ferien og hen på B-niveau pågrund af forsekllige omstændigheder. Jeg holder stadig fast ved mine andre valgfag. Pointen er, at da jeg anmodede om at rykke ned på B-niveau, fik jeg bl.a. lov til det pågrund af, at det er hårdt at skulle have tre højniveau fag. Det siger alle de lærere, jeg har snakket med. Til studievejledningen sagde de, at det virkelig var vanskeligt, og de opfordrede aldeles ikke til det-tværtimod! Jeg synes dog, at du skal tage tre højniveau fag, hvis du virkelig brænder for fagene, men du skal bare også gøre op med dig selv, hvor meget tid du vil bruge på lektierne, mens dine jævnaldrende render rundt og har det sjovt. Du får selvfølgelig mindre fritid, hvis du altså får nogen fritid. Men det kommer selvfølgelig også an på, hvor meget du ønsker at gøre ud af det? Der skal OGSÅ være tid til det sociale, synes jeg. Man skal have det sjovt, mens man kan.It's up to you! Held og lykke!


Svar #6
31. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Til Sarah.

Jeg har haft matematik, fysik og kemi på A-niveau, og jeg synes ikke det var så hårdt. Der er godt nok skriftlige afleveringer hver uge, men hvis man brænder for fagene, er det ikke så hårdt.
Jeg synes ikke at man skal tage fag på A-niveau, medmindre man virkelig brænder for dem, og er indstillet på at gøre en 100% indsats.
Alt i alt synes jeg, at hvis du vil forberede dig optimalt fagligt på videre studier (evt. universitetsstudier), skal du tage tre fag på A-niveau. Selvfølgelig må du også tage stilling til, hvilke videre studier du tænke dig. Hvis du vil gå den teknisk-naturvidenskabelige/naturvidenskabelige vejen, er det helt klart bedst med matematik, fysik og kemi på A-niveau.
Jeg håber at du kan bruge noget at dette.

Mvh. Sigmund Vestergaard

Brugbart svar (1)

Svar #7
31. december 2003 af darkseer (Slettet)

jeg havde 3 høj niveau fag. spansk engelsk og matematik.

man går kun i gymnasiet én gang, så hvorfor ikke få det bedste ud af det, og mest ud af det. i princippet er man der for at lære, så hvorfor ikke lære så meget som det er muligt.

sårn tænkte jeg over det i 2.g. jeg fortryder ikke mit valg nu. men som de andre gutter siger, der er mange afleveringer.

good luck

Brugbart svar (1)

Svar #8
31. december 2003 af Ktulu (Slettet)

Anonym>>

Ok, men intet sted kræves der i hvertfald 3 fag på højt niveau.


Darkseer>>>

"man går kun i gymnasiet én gang, så hvorfor ikke få det bedste ud af det, og mest ud af det. i princippet er man der for at lære, så hvorfor ikke lære så meget som det er muligt. "

I princippet er man her for at leve - man skal passe på, man heller ikke kommer til at fortryde ens valg. Man skal også huske at have tid til det sociale og sig selv... Når man ser sig tilbage, er det ikke så meget ens skolegang, man vil huske - men de fede tider man havde med gutterne og gutinderne. Den gylde middelvej.

Svar #9
31. december 2003 af SP anonym (Slettet)

I har alle vidt forskellige meninger, så jeg er stadig lige så forvirret som jeg var i går.
Jeg har som før nævnt to fag på A-niveau i år. Kemi har jeg ikke de store problemer med, mens jeg er nødt til at kæmpe lidt mere i hensyn til matematik. Fysik har jeg også lidt problemer med, da jeg synes, at meget af det vi lærer er ret svært.

Min videreuddannelse, medicin, kræver dog kun, at jeg har haft matematik og fysik på B-niveau og kemi på C-niveau.
Så fysik på A-niveau er altså ikke et krav for mit vedgående.

Jeg skal ærligt indrømme, at jeg ikke brænder for fysik, men jeg synes, at faget er meget interesant. Jeg ved ikke om det er nok, da jeg kan forestille mig, at fysik på A-niveau er meget svært.



Brugbart svar (1)

Svar #10
31. december 2003 af KemiKasper (Slettet)

NÅr du siger at du vil læse medicin tror jeg ikke du får det store ud af at have fysik på højt niveau. Det ville være bedre studieforberedende hvis du valgte biologi på B-niveau, selvom det fra medicinstudiets ikke er krævet!

Svar #11
01. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Nogen der har erfaring med fysik på A-niveau? Er springet mellem fysik på A- og B-niveau stort?

Svar #12
01. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Jeg havde fysik på A niveau og jeg mærkede overhovedet ikke noget spring i sværhedsgraden, der var vist lidt flere afleveringer, men generelt var emnerne sjovere. Der er sådan en fjollet regel om at siden alle ikke har matematik på A niveua må vektor og integralregning ikke bruges i Fysik A, så selvom du ikke har matematik kan du godt følge med (men det hjælper i den grad at have det ;) ).

Brugbart svar (1)

Svar #13
02. januar 2004 af Lieberkuchen (Slettet)

På 3. år på HHX regner jeg med at tage Engelsk A, Matematik C, og måske Psykologi C. Vil enten gerne læse psykologi, jura, statskundskab, eller måske dansk, engelsk, og historie i en eller anden sammenhæng. Men der er jo længe tid når man er 1. års HHX´er og ELSKER at gå i skole... :)

Brugbart svar (1)

Svar #14
03. januar 2004 af Belief (Slettet)

Jeg forstår ikke hvorfor det er relevant Lieberkuchen!?!

Brugbart svar (1)

Svar #15
03. januar 2004 af Ktulu (Slettet)

Lieberkuchen>>>

Med et så ambitiøst uddannelsesmål skulle du da have valgt en mere kompetancegivende grunduddannelse end handelsskolens HHX...

Brugbart svar (1)

Svar #16
03. januar 2004 af Rune (Slettet)

Jeg ville også have taget tre A-niveau fag i 3g, men har, ligesom dig, hørt fra mange at det er rigtigt hårdt. Jeg har derfor valgt om og besluttet mig for at tage faget på Studenterkursus, hvis jeg kommer til at stå og mangle det.
Jeg har hørt at der næsten altid er 3 afleveringer om ugen bare i de 3 fag, hvilket jo er en stor mundfuld.

Brugbart svar (1)

Svar #17
03. januar 2004 af Aurica (Slettet)

Hej Sarah
Det er selvfølgeligt svært at give et entydigt svar på dit spørgsmål, da alle har forskellige erfaringer. Du siger at du ikke brænder for fysik og at du synes at B-niveau er svært, desuden er det ikke et krav for din videre uddannelse. KemiKasper mener at du ville få mere brug for bio. på B-niveau, det tror jeg at han har ret i. Darkseer argumenterer for at få mest ud af det og lære mest muligt. Og han har da til dels også ret, men kvaliteten af det man lærer skal være i orden. Det er ikke fedt at have 3 fag på A-niveau hvis man ikke har tid, lyst eller mulighed for at give 100% i alle 3 fag. Så er det bedre at have 2 fag med top-karakterer (Især når det 3. fag ikke er et krav til din videre uddannelse). Er du derimod sikker på at du kan jonglere alle boldene vil fysik på A-niveau da sikkert give din endnu bedre forudsætninger i din videre uddannelse.
Håber ikke at jeg har forvirret dig mere end du allerede var.

Brugbart svar (1)

Svar #18
03. januar 2004 af starF (Slettet)

Jeg har mat./fy./ke. på A-niveau, det er det såkaldte fagpakke, dvs. jeg har det fra A allerede fra 2g. ydermere er jeg deltager af et CAS forsøg, dvs. at vi bruger TI-89, en lommeregner der kan symbolsk manipulation. I matematik synes jeg ikke der var nogen store spring, det er som sædvanlig en afl. hver uge, men i fysik synes tværtimod at det er blevet mere indviklet og svære, jeg har som sagt haft det fra 2g af, så min sammenling er med 1g. Du skal tænke dig meget om inden du vælger 3 naturvidenskabelige fag på højniveau, det er altså kun de færreste der kan holde tråden hele vejen. Du skal regne med minimum 2 afleveringer i blandt i de tre fag om ugen, og sommetider en i hver, det betyder altså det er meget svært at yde optimalt i alle fag, men jeg synes jeg klaret udemærket, jeg får 10 både i mundtlig og skriftlig hele vejen igennem i de tre fag. Jeg har godt nok ikke noget fritid bortset fra weekend, hverdage er fra skole hjem og lektier skole hjem og lektier, i weekend har jeg lidt fri. Men tro det er hårdt, det er ikke som 3 sproglige højniveau fag:).

Brugbart svar (1)

Svar #19
03. januar 2004 af starF (Slettet)

og sommetider en i hver,


jeg går i 3g, og glæder mig til at jeg snart er færdig:). Skal til at skrive SSO i starten af februar.

Brugbart svar (1)

Svar #20
03. januar 2004 af starF (Slettet)

Hovv... Lige en ting springet fra 2g til 3g er helt lækkert, det er super lækkert at slippe fra tysk og engelsk, for mig var det en stor byrde. Det var uden tvivil hårdest i 2g, men i 3g har man mere tid:D

Forrige 1 2 Næste

Der er 30 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.