Matematik
integration
19. april 2006 af
what11 (Slettet)
Hvorfor skal man lægge en konstant k til når man bruger intagration? (jeg vil gerne hører en anden forklaring end, ved differentation forsvinder konstanterne)
Svar #2
20. april 2006 af andersenit (Slettet)
For det første må spøgsmålet lyde: Hvorfor skal der lægges en konstant til, når man finder stamfunktioner( ubestemte integraler)
Mit bud er:
F er stamfunktion til f, da F'(x)=f(x)
G er også stamfunktion til f, da G(x)=F(x)+k, dvs G'(x)=(F(x)+k)'=f(x)+0=f(x)
Forklaring:
Funktionen h defineres som h(x)=G(x)-F(x). Dvs h'(x)=f(x)-f(x)=0
Dermed må h være en konstant da differentialkvotienten er 0
Det betyder at
h(x)=G(x)-F(x)=k der omskrevet giver
G(x)=F(x)+k
Mit bud er:
F er stamfunktion til f, da F'(x)=f(x)
G er også stamfunktion til f, da G(x)=F(x)+k, dvs G'(x)=(F(x)+k)'=f(x)+0=f(x)
Forklaring:
Funktionen h defineres som h(x)=G(x)-F(x). Dvs h'(x)=f(x)-f(x)=0
Dermed må h være en konstant da differentialkvotienten er 0
Det betyder at
h(x)=G(x)-F(x)=k der omskrevet giver
G(x)=F(x)+k
Svar #3
20. april 2006 af sigmund (Slettet)
kapetan sagde:
"(...) jeg vil gerne hører en anden forklaring end, ved differentation forsvinder konstanterne."
Der er vist ingen anden forklaring.
"(...) jeg vil gerne hører en anden forklaring end, ved differentation forsvinder konstanterne."
Der er vist ingen anden forklaring.
Skriv et svar til: integration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
