Matematik

Numeriske uligheder

22. april 2006 af hidden (Slettet)
Hey jeg har bare et lille problem, som jeg vil have afklaret.
Det drejeg sig om numeriske uligheder, og de er egentlige ikke så svære at løse, men jeg kom bare i tvivl da jeg skulle lave løsningsmængden.

Fx. er der er numeriske ligninger som dette:
|2x|=3
Som bliver: -3/2=x og x=3/2
Løsningsmængden bliver da: L={-3/2 , 3/2}

Så er der numeriske uligheder som:
|2x-2|≥ 5
Som bliver: -3/2≥x og x≥7/2
Bliver løsningsmængden her så ikke L=Ø? Eller rettere sagt hvornår er det L=Ø, og hvornår er intervallet åbent?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2006 af Duffy

Joh, det er korrekt at

|2x-2| >= 5

x <= -3/2 og x >= 7/2


"Bliver løsningsmængden her så ikke L=Ø? Eller rettere sagt hvornår er det L=Ø, og hvornår er intervallet åbent?"

DETTE ER IKKE FORSTÅET!!!



Duffy

Svar #2
22. april 2006 af hidden (Slettet)

ups...sorry jeg indsatte dette tegn > med en streg nedenunder, men sådan ser stykket ud: |2x-2|>= 5
Hvilket bliver: -3/2 >= x og x > = 7/2

Jeg ville så høre om løsningsmængden bliver "Ø", og hvis det er hvorfor er det "Ø"?

Håber du forstår hvad jeg mener.

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2006 af ibibib (Slettet)

Løsningsmængden bliver ikke Ø men,
L = ]-oo;-3/2] U [7/2;oo[

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2006 af sigmund (Slettet)

Løsningsmængden ville være tom hvis vi krævede at x skulle ligge i intervallet -1 < x < 3 for eksempel.

Skriv et svar til: Numeriske uligheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.