Matematik
Funktioner
23. april 2006 af
Hilano (Slettet)
Hej alle,
Er gået i stå....
En familie af funktioner fa er bestemt ved
fa(x) = (2a+3)x^2 + x + 1
(Hvor a er forskellig fra -3/2)
- Bestem af så grafen for fa går gennem punktet med koordinatsættet (1,3)
Det har jeg gjort. Sætter bare x og y ind, så får jeg a til at være -1
- Bestem a så fa har netop et nulpunkt.
Her er jeg i tvivl. Et nulpunkt betyder vel 1 rod. Så diskriminanten skal være 0?
Men hvilken diskriminant, den for fa(x)?
- Bestem a så linjen med ligningen y = -3x er tangent til grafen for fa.
Her er jeg HELT blank :/
HJÆLP.....
Er gået i stå....
En familie af funktioner fa er bestemt ved
fa(x) = (2a+3)x^2 + x + 1
(Hvor a er forskellig fra -3/2)
- Bestem af så grafen for fa går gennem punktet med koordinatsættet (1,3)
Det har jeg gjort. Sætter bare x og y ind, så får jeg a til at være -1
- Bestem a så fa har netop et nulpunkt.
Her er jeg i tvivl. Et nulpunkt betyder vel 1 rod. Så diskriminanten skal være 0?
Men hvilken diskriminant, den for fa(x)?
- Bestem a så linjen med ligningen y = -3x er tangent til grafen for fa.
Her er jeg HELT blank :/
HJÆLP.....
Svar #2
23. april 2006 af sigmund (Slettet)
Ja, der er tale om diskriminanten for fa(x) i ligningen fa(x) = 0.
At linjen med ligningen y = -3x er tangent til grafen for fa, betyder at fa' = -3 i røringspunktet.
At linjen med ligningen y = -3x er tangent til grafen for fa, betyder at fa' = -3 i røringspunktet.
Svar #3
23. april 2006 af Hilano (Slettet)
Jamen hvad skal jeg så gøre?
fa'(x) = -3 er røringspunkt med tangenten. Skal jeg så isolere a allerede her i den ligning?
fa'(x) = -3 er røringspunkt med tangenten. Skal jeg så isolere a allerede her i den ligning?
Svar #4
23. april 2006 af Hilano (Slettet)
Hvis det er det, så får jeg
a = -1/x - 1,5
Er det ikke lidt 'grimt' resultat?
a = -1/x - 1,5
Er det ikke lidt 'grimt' resultat?
Skriv et svar til: Funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
