Matematik

Massefylde mm.

03. januar 2004 af SP anonym (Slettet)
Disse opgaver giver mig problemer, så jeg håber at der er én, der kan hjælpe mig?

c) Kullene har massefylden 1100 kg/m3
Kraftværket bruger 36 kg kul pr. sekund, når det kører på fuld kraft.

Hvor længe kan kulbunken forsyne kraftværket med brændseltil kørsel på fuld kraft?

d) Kullene indeholder 2,5% svovl (masseprocent). Ved afbrænding af svovl dannes svovldioxid efter følgende reaktion:

s + O2 = SO2

Beregn hvor mange kg SO2, der frigives ved afbrænding af kulbunken?

Jeg har prøvet forskellige ting, men kan ikke få det til at hænge sammen. Er der nogen, der kan hjælpe mig?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2004 af Aurica (Slettet)

Ved du hvor mange m3 kulbunken er, ellers kan jeg ikke lige se hvordan du kommer i gang med opgaverne.

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2004 af Lurch (Slettet)

Ja, der bliver vist nødt til at være oplysninger om enten hvor mange Kg eller m^3 kul der er.

Svar #3
03. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Ja, jeg har regnet rumfanget ud til at være 5784,55.

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. januar 2004 af Aurica (Slettet)

Så kan du regne ud hvor mange kg der er: 5784,55m^3 * 1100kg/m^3= 6363005kg
Derefter kan du regne ud hvor mange s.: 6363005kg / 36kg/s. = 176750,14s. Hvilket du jo kan omregne til den tidsenhed du ønsker.
De 2,5% svovl finder du ved: 0,025 * 6363005 kg = 159075,13kg
Ang. SO2'en tror jeg du har brug for at have en vægt angivelse på O2 for at komme videre.

Svar #5
03. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Tak for hjælpen. Skal jeg så ikke bare bruge den molære masse for SO2 for at komme videre?

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. januar 2004 af Aurica (Slettet)

Umiddelbart ville jeg sige nej, fordi du så for at kunne komme videre skulle udregne hvor mange mol svovl du har. Men jeg må nok indrømme at jeg ikke ved ret meget om hverken mat. eller kemi. Jeg er sproglig med c-niveau mat. og fys./kem. der ikke er niveau-givende, så hvis der er andre herinde der har gode råd og bedre forudsætninger end jeg må de meget gerne blande sig lidt, tak.

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. januar 2004 af Lurch (Slettet)

Da du evd at der er 2,5% svovl i kullene, kan du også regne ud hvor meget svovl du har. Stofmængden af svovlen kan findes vha. formlen m=M*n
Massen kan du beregne, og molarmassen kan du slå op.
Brug så m=M*n igen, men denne gang med den fundne stofmængde og molarmassen for SO2

Skriv et svar til: Massefylde mm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.