Matematik

opgave 4, om el- kedlers energiforbrug.

24. april 2006 af annmalene (Slettet)
I et forsøg benyttes en solfanger til at opvarme vand. Skemaet viser vandets temperatur til forskellige tidspunkter efter forsøgets start.

Tidspunkt:
0 min =(21,2°C)
5 min=(21,1°C)
10 min=(27,4°C)
20 min=(33,0°C)
30 min=(38,2°C)
40 min=(43,6°C)

i parantesen er Temperaturen(°C) skrevet.


a) Vis, at vandets temperatur med god tilnærmelse er en lineær funktion af tiden.

b) Bestem en regneforskrift for denne funktion.

c) Giv en begrundet vurdering af vandets temperatur efter 200 minutter.


Hjælp.. forstår den ikke. på forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2006 af Penthesilea (Slettet)

det du skal er at finde den beste rette linie gennem punkterne.

når du har fundet den, da er opgave c) ganske nem (bare at sætte ind)

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2006 af Penthesilea (Slettet)

Hmm det var da vist noget sludder jeg der fik skrevet... Det ligner ikke ret meget en linie gør det? Men tegn det og find ud af hvad det ligner (line, parabel.. etc)

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2006 af Penthesilea (Slettet)

Okay... Jeg trænger vist til at sove... glem mit 2. indlæg, der står jo netop lineær! Så jo, det du skal gøre er at finde den bedste rette line gennem punkterne. (altså således at den summerede afstand fra punkterne til linien bliver så lille som muligt)

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2006 af ibibib (Slettet)

Hvis du har lært om lineær regression skal du benytte det.

Hvis ikke må du afsætte punkterne i et koordinatsystem og tegne en ret linje der ligger tæt på punkterne.

Skriv et svar til: opgave 4, om el- kedlers energiforbrug.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.