Matematik

rumgeometri

25. april 2006 af sortesilass (Slettet)
hvis man skal bevise at EDFG er et parallelogram, så er det vel ikke nok at vise at de modstående sider parvis er lige store? skal man også ikke vise at vinklerne ikke er 90 grader???


på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2006 af Raphson (Slettet)

Du kan blot vise, at de modstående sider er parallelle, altså af ED || FG og at EG || DF (forudsat at jeg har konstrueret parallellogrammet korrekt).

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Vinklerne i et parallelogram kan godt være 90 grader, så har du bare specialtilfældet hvor det er et kvadrat.

Svar #3
25. april 2006 af sortesilass (Slettet)

og hvordan gør man det?? ved at sige at vektor(ED)=vektor(FG) og vektor(EG)=vektor(DF) ??

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2006 af dnadan (Slettet)

#2 mener du ikk et retangel? Dog kan det selvfølgelig også være et kvadrat da dette er en speciel retangel

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2006 af Raphson (Slettet)

Ja, altså den ene vektor skal kunne skrives som en multiplum af den anden: a = k*b

Svar #6
25. april 2006 af sortesilass (Slettet)

okay.. vil det sige at i denne type opgaver skal jeg ikke jeg ikke undersøge om vinklerne ikke er 90 grader?? eller vil det sige at et kvadrat også er et parallelogram?

Svar #7
25. april 2006 af sortesilass (Slettet)

5# men når det er et parallelogram dvs. så må siderne jo nødvendigvis være lige store..eller bliver det jo til en trapez.

Svar #8
25. april 2006 af sortesilass (Slettet)

dvs. parvis lige lange..

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. april 2006 af Raphson (Slettet)

#8 Nej, i en trapez er det ikke parvis alle fire sider, der er parallelle. Jeg mener, at det er nok at vise dette, men hvis du syntes, er det jo en meget simpel udregning også at vise, at de fire sider parvis OGSÅ er lige lange

Svar #10
25. april 2006 af sortesilass (Slettet)

jamen det er jo lige netop det.. Hvis siderne ikke er parvis lige store, så vil de heller ikke danne et parallelogram, men f.eks. en trapez (hvis kun to af siderne var parallelle...) men det er jo i princippet det samme..

Svar #11
25. april 2006 af sortesilass (Slettet)

altså om man bruger multiplum princippet som du nævnte..eller siger at siderne parvis skal være lige store

Skriv et svar til: rumgeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.