Matematik
kuglens tangent
25. april 2006 af
stumpL (Slettet)
kuglens centrum i P(1;-2;3) og radius 5
ligning for kuglen:
(x-1)^2+(y+2)^2+(z-3)=25
Bestem en ligning for kuglens tangentplan i punkt Q(4;2;3).
hvordan gør jeg det??
ligning for kuglen:
(x-1)^2+(y+2)^2+(z-3)=25
Bestem en ligning for kuglens tangentplan i punkt Q(4;2;3).
hvordan gør jeg det??
Svar #1
25. april 2006 af Amand_a (Slettet)
Find vektor PQ. Det er en normalvektor for tangentplanen. Derefter indsætter du i a(x-x0)+b(y-y0)+c(z-z0)=0
Skriv et svar til: kuglens tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
