Matematik
Differentiering af x*sin(x)
25. april 2006 af
Mr.Madsen (Slettet)
Hej... Står her med en opgave der skal fremlægges imorgen, så håber der er en der kan hjælpe mig.
Opgaven lyder:
"Redegør for hvordan differentialkvotienten til et punkt i en funktion, der består af et produkt af to andre funktioner, kan bestemmes. Du kan evt. bruge følgende funktion som eksempel: f(x)=x*sin(x) "
Håber som sagt der er en der kan give et lille hint..
// Mr.Madsen
Opgaven lyder:
"Redegør for hvordan differentialkvotienten til et punkt i en funktion, der består af et produkt af to andre funktioner, kan bestemmes. Du kan evt. bruge følgende funktion som eksempel: f(x)=x*sin(x) "
Håber som sagt der er en der kan give et lille hint..
// Mr.Madsen
Svar #1
25. april 2006 af julier (Slettet)
Hmm.. Jeg ville sige F(x) er et produkt..
Differentier det
Differentier det
Svar #2
25. april 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)
Du er nok bekendt med reglerne for differentiation af produkter:
((g(x)*h(x))' = g'(x)*h(x) + g(x)*h'(x)
1*sin(x) + x*cos(x)
((g(x)*h(x))' = g'(x)*h(x) + g(x)*h'(x)
1*sin(x) + x*cos(x)
Skriv et svar til: Differentiering af x*sin(x)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
