Matematik
beregn tallene???
26. april 2006 af
ASLAK (Slettet)
hvordan kan man beregne tallene b og c:
f(x)=b*1,2^x+c
Når man for af vide at punktene P(-5,100) og Q(20,130) ligger på grafen for f(x)????
Altså det giver jo ikke nogen mening!!!!
f(x)=b*1,2^x+c
Når man for af vide at punktene P(-5,100) og Q(20,130) ligger på grafen for f(x)????
Altså det giver jo ikke nogen mening!!!!
Svar #1
26. april 2006 af Rasmus.p (Slettet)
Bestemmelse af b
P-Q=100-130=b*1,2^-5+c-(b*1,2^20+c)
=-37,94b<=>b=0,791
c bestemmes ved indsættelse af Q
0,791*1,2^20+c=30,31+c=130<=>c=99,68
Dermed: f(x)=0,791*1,2^x + 99,68
Du kan bestemme de eksakte værdier.
P-Q=100-130=b*1,2^-5+c-(b*1,2^20+c)
=-37,94b<=>b=0,791
c bestemmes ved indsættelse af Q
0,791*1,2^20+c=30,31+c=130<=>c=99,68
Dermed: f(x)=0,791*1,2^x + 99,68
Du kan bestemme de eksakte værdier.
Svar #2
26. april 2006 af Doven stræber (Slettet)
Hmm. Jeg forstår ikke helt hvad der sker i #1, men du kender jo to x- og y-værdier, så du kan da bare lave to ligninger med to ubekendte:
100=b*1,2^(-5)+c
130=b*1,2^20+c
Så er det jo bare at løse dem...
100=b*1,2^(-5)+c
130=b*1,2^20+c
Så er det jo bare at løse dem...
Skriv et svar til: beregn tallene???
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
