Matematik
Prøven uden hjælpemidler
30. april 2006 af
seiz (Slettet)
Jeg ved godt det her er en opg. til prøven uden hjælpemidler, men jeg har altså brug for hjælp!
Opg. 12 fra eksamenssættet sep.2002 for 3-årigt A-niveau:
En funktion f er givet ved f(x) = e^kx*x^-k hvor k er et positivt tal og x > 0.
Gør rede for, at f har minimum for x = 1
Det eneste jeg kan se er, at når man sætter x=1 ind i forskriften, så går x^-k ud, men hvad kan man ellers se??
Opg. 12 fra eksamenssættet sep.2002 for 3-årigt A-niveau:
En funktion f er givet ved f(x) = e^kx*x^-k hvor k er et positivt tal og x > 0.
Gør rede for, at f har minimum for x = 1
Det eneste jeg kan se er, at når man sætter x=1 ind i forskriften, så går x^-k ud, men hvad kan man ellers se??
Svar #1
30. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
Har du ikke udelade vitale parenteser, som næsten alle gør det her på SP? Mener du funktionen
f(x) = exp(kx)*x^(-k)
for k,x>0, eller hvordan skal det forstås?
Men under alle omstændigheder, skal du differentiere f og derefter løse ligningen f'(x) = 0 -- ganske som du plejer, når du skal bestemme ekstremer for en funktion.
f(x) = exp(kx)*x^(-k)
for k,x>0, eller hvordan skal det forstås?
Men under alle omstændigheder, skal du differentiere f og derefter løse ligningen f'(x) = 0 -- ganske som du plejer, når du skal bestemme ekstremer for en funktion.
Skriv et svar til: Prøven uden hjælpemidler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
