Kemi

maj 03

30. april 2006 af kubbi (Slettet)
hey... nogen der kan hjælpe mig med opg. 2e i maj 03:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer03/kemi2003-10-1.pdf

og er det rigtigt at man skal bruge den gaskonstant som er 0,0821 l*bar/(k*mol) i opg d??

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2006 af 2835 (Slettet)

du skal bruge gas loven :

P = c*R*T
hvor R = 0,08314 (L*bar)/(mol*K)

::2835::
http://www.gymopg.webbyen.dk

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2006 af 2835 (Slettet)

Desuden er resultatet 0,251 bar

::2835::
http://www.gymopg.webbyen.dk

Svar #3
30. april 2006 af kubbi (Slettet)

nå ja... sefølig! TAK!

Men i d skal man så bruge den gaskonstant jeg nævnte? der er nemlig et eksempel på opg d i min formelsamling, og der ligner det de regner med den værdi, men det fremgår ikk særlig tydeligt, og jeg kan ikke gennemskue det med enhederne!

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2006 af 2835 (Slettet)

du skal bruge:

ln(k2/k1) = -(Ea/R)*(T1^-1 - T2^-1)

kan ikke huske om det først er T1 eller T2, du kan evt. slå det op

Resultat:
203,04 kJ/mol

::2835::

Svar #5
30. april 2006 af kubbi (Slettet)

det ved jeg godt! det var slet ikke det jeg spurgte om! der findes mange værdier for R (gaskonstanten) og det var bare den værdi jeg var i tvivl om!

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. april 2006 af dnadan (Slettet)

#5 du kunne eventuelt regne med i eksemplet, for at se om de bruger den ene eller den anden form for gaskonstanten...

Skriv et svar til: maj 03

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.