Matematik

reducer

30. april 2006 af divadua (Slettet)
Hey.. er der nogen der kan reducere ette udtryk..

(2x-y)^2+(x-y)(x+y)-2x(x-4y)

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Hvad har du prøvet? At gange parenteser ud ? Prøv lige det først og reducer så bagefter...

Svar #2
30. april 2006 af divadua (Slettet)

så får jeg:

4x-y^2+x^2-y^2-2x-8y

er det rigtigt indtil videre?

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2006 af Deschain (Slettet)

Nej det er forkert. Det første led har du udregnet forkert (du skal kunne dine kvadratsætninger) og da du har udregnet sidste led har du kun ganget 2 ind i parantesen - det skulle have været 2x.

Svar #4
30. april 2006 af divadua (Slettet)

jeg kan ikke få det til at fungere

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#4:
Hvad så med at skrive dine mellemregninger, så vi kan se hvor det går galt?

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. april 2006 af Deschain (Slettet)

Til det første led (2x-y)² skal du bruge kvardratsætningen
(a-b)² = a²+b²+2ab

Til næste led (x-y)(x+y) skal du bruge kvardratsætningen
(a+b)(a-b) = a²-b²

Til sidste led -2x(x-4y) ganger du bare -2x ind i parantesen.

Skriv dine beregninger ind så vi kan se hvor du laver fejl.

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#6:
Jeg håber ikke du mener hvad du skriver i starten! ;-)

(a-b)² != a²+b²+2ab

(a-b)² = a²+b²-2ab

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. april 2006 af Deschain (Slettet)

#6
"(a-b)² = a²+b²+2ab "
der skulle selvfølgelig have stået
(a-b)² = a²+b²-2ab

min fejl...

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. april 2006 af Deschain (Slettet)

#7
så det godt lige... sådan er det når det går lidt stærkt;)

Svar #10
30. april 2006 af divadua (Slettet)

4x^2-y^2+x^2-y^2-2x^2-8xy.. sådan får jeg den stadig

Brugbart svar (0)

Svar #11
30. april 2006 af Deschain (Slettet)

Du har to fejl.

Den første parantes udregner du helt forkert. Brug nu kvardratsætningen der står i #7 eller #8.

Du har lavet en fortegnsfejl.
(-2x)*(-4y) = 8xy
Du fik det til -8xy hvilket er forkert.

Svar #12
30. april 2006 af divadua (Slettet)


2x^2-y^2-2xy+x^2-y^2-2x^2+8xy


Brugbart svar (0)

Svar #13
30. april 2006 af Draagslag (Slettet)

(2x-y)^2+(x-y)(x+y)-2x(x-4y).

2x^2-y^2-2xy+x^2-y^2-2x^2+8xy

Det andet led, du har, dvs. -y^2 er stadig forkert. Husk, at minus gange minus er plus.

Og så har du i øvrigt rettet noget korrekt til en fejl, idet du helt korrekt i #10 skriver 4x^2, men i #12 skriver du 2x^2. Husk også, at den første første parantes, hvor du bruger kvadratsætningen fra #8, så er minus det dobbelte produkt.

Svar #14
30. april 2006 af divadua (Slettet)

så den kommer derfor til at hedde :

ok.. så får jeg det til dette..

2x^2 + y^2 - 4xy + x^2 - y^2 - 2x^2 + 8xy

Svar #15
30. april 2006 af divadua (Slettet)

og så bliver resultatet x^2+2xy

Brugbart svar (0)

Svar #16
30. april 2006 af ibibib (Slettet)

4x^2 + y^2 - 4xy + x^2 - y^2 - 2x^2 + 8xy =
3x²+4xy

Skriv et svar til: reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.