Matematik
Integration
30. april 2006 af
MissyE (Slettet)
Hej!
Jeg er i fuld færd med at regne følgende opgave, men der er opstået lidt problemer..
Vis ved beregning at
int x/vx dx=78
v= kvadratroden
a=4
b=25
er det ikke korrekt at stamfunktionen er:
(0,5*x^2)/(2/3*x^1,5)
???
Jeg er i fuld færd med at regne følgende opgave, men der er opstået lidt problemer..
Vis ved beregning at
int x/vx dx=78
v= kvadratroden
a=4
b=25
er det ikke korrekt at stamfunktionen er:
(0,5*x^2)/(2/3*x^1,5)
???
Svar #1
30. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Nej. Brug, at kvadratroden af x kan skrives som x^(1/2):
S[x/x^(1/2)]dx
= S[x^(1-1/2)]dx
= S[x^(1/2)]dx
Prøv selv at fortsæt herfra. For resten, hvad er så a og b? Er det grænserne?
Nej. Brug, at kvadratroden af x kan skrives som x^(1/2):
S[x/x^(1/2)]dx
= S[x^(1-1/2)]dx
= S[x^(1/2)]dx
Prøv selv at fortsæt herfra. For resten, hvad er så a og b? Er det grænserne?
Svar #2
30. april 2006 af toohey (Slettet)
hejsa!
Altså, x/vx er det samme som at skrive x^1 / x^(1/2) = x^(1-1/2) = vx
(potensregneregler kan du sikkert finde i din formelsamling)
så du skal bare integrere kvadratrod x og sætte ind...
Altså, x/vx er det samme som at skrive x^1 / x^(1/2) = x^(1-1/2) = vx
(potensregneregler kan du sikkert finde i din formelsamling)
så du skal bare integrere kvadratrod x og sætte ind...
Skriv et svar til: Integration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
