Matematik
det(a,b) 2D Vektor
01. maj 2006 af
Roar2k6 (Slettet)
Jeg har en sætning der hedder det(a,b)=|a|*|b|*cos w
hvor w er den fortegnsbestemte vinkel mellem a^ og b
v er den fortegnsbestemte vinkel mellem a og b
indsætter man w=(90-v) kan man omskrive ovenstående formel på denne måde
det(a,b) = a^ * b = |a|*|b| cos w = |a|*|b| * cos(90 - v) = |a|*|b|* sin v
hvis man lynhurtigt tegner det på et stykke papir, og sætter vektor a på x-aksen, a^ opaf på y-aksen. Vi siger at vinkel v er lig 130* og vinkel w, fra a^ til b, er 40*
Så skulle 40=90-130, det er det jo ikke
Det er tydeligt at se at w må gå FRA b TIL a^ og ikke omvendt, men jeg ved ikke hvordan man kan argumentere for det. Er det eventult nogen der kan bekræfte at det er rigtigt??
hvor w er den fortegnsbestemte vinkel mellem a^ og b
v er den fortegnsbestemte vinkel mellem a og b
indsætter man w=(90-v) kan man omskrive ovenstående formel på denne måde
det(a,b) = a^ * b = |a|*|b| cos w = |a|*|b| * cos(90 - v) = |a|*|b|* sin v
hvis man lynhurtigt tegner det på et stykke papir, og sætter vektor a på x-aksen, a^ opaf på y-aksen. Vi siger at vinkel v er lig 130* og vinkel w, fra a^ til b, er 40*
Så skulle 40=90-130, det er det jo ikke
Det er tydeligt at se at w må gå FRA b TIL a^ og ikke omvendt, men jeg ved ikke hvordan man kan argumentere for det. Er det eventult nogen der kan bekræfte at det er rigtigt??
Skriv et svar til: det(a,b) 2D Vektor
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
