Matematik
Matematik opgaver 1.g
06. januar 2004 af
SP anonym (Slettet)
Hej! Jeg tænkte på, om der var nogle af de kloge hoveder herinde, der kunne forklare mig, hvordan man løser følgende opgave:
I en ligebenet trekant med højden 16 og grundlinien 12 indskrives et rektangel med siderne x(bredden) og y(længden)
a: angiv grænserne for x
b: Vis vha. ensviklede trekanter at x/12 = 16-y/16
c: Vis at rektangelets areal R er bestemt ved R= -4/3x2+16x
d: Bestem x så R bliver størst. Hvor stor bliver R og y så?
I en ligebenet trekant med højden 16 og grundlinien 12 indskrives et rektangel med siderne x(bredden) og y(længden)
a: angiv grænserne for x
b: Vis vha. ensviklede trekanter at x/12 = 16-y/16
c: Vis at rektangelets areal R er bestemt ved R= -4/3x2+16x
d: Bestem x så R bliver størst. Hvor stor bliver R og y så?
Svar #1
06. januar 2004 af Brian (Slettet)
Så vidt jeg kan se, spiller det en væsentlig rolle om x regnes i samme retning som trekantens højde eller i samme retning som trekantens grundlinie.
Det er ikke HELT klart (for mig) hvad der er hvad hos dig, fordi du omtaler x som "bredden" og y som "længden", og begge udtryk minder om noget, der ligger vandret.
Så er måles i højden (så x højst kan være 16) eller måles x i bredden (så x højst kan være 12)?
Det er ikke HELT klart (for mig) hvad der er hvad hos dig, fordi du omtaler x som "bredden" og y som "længden", og begge udtryk minder om noget, der ligger vandret.
Så er måles i højden (så x højst kan være 16) eller måles x i bredden (så x højst kan være 12)?
Svar #3
06. januar 2004 af SP anonym (Slettet)
Ups! Nu forstår jeg, hvad du spørger om!
De 12 cm er trekantens grundlinien og de 16 cm er trekantens højde. x er rektanglets ene side (den der ligger parallelt med trekantens grundlinie. Y er trekantens anden side.
De 12 cm er trekantens grundlinien og de 16 cm er trekantens højde. x er rektanglets ene side (den der ligger parallelt med trekantens grundlinie. Y er trekantens anden side.
Skriv et svar til: Matematik opgaver 1.g
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
