Matematik

Ligninger

02. maj 2006 af krizo (Slettet)
Hejza er de rnogle der vil være så flinke og hjælpe mig med disse ligninger?

(3x-1/2)-(2-4x/3)=1

og
reducer til formen b*a^x
(Kvadratrod(16a)*(a^-1)^2)/(2a^3)^-2

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2006 af uksomi (Slettet)

Jeg er i tvivl om det er to brøker minus hinanden der giver 1 eller det er konstanter minus brøker?

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2006 af Doven stræber (Slettet)

(3x-1/2)-(2-4x/3)=1
3x-0.5-2+4/3x=1
3x+4/3x-2-0.5=1
13/3x-2.5=1
13/3x=3.5
x=3.5*3/13
x=21/26

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2006 af Doven stræber (Slettet)

Jeg forstår ikke rigtigt spørgsmål 2...

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2006 af uksomi (Slettet)

Jeg har nemlig beregnet x:

(3x-1)/2-(2-4x)/3=1
(3*(3x-1)-2(2-4x))/6=1
17x-7=6
17x=13
x=13/17


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2006 af andoando (Slettet)

De udregninger #2 har lavet er helt rigtige.

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. maj 2006 af andoando (Slettet)

Til andet spørgsmål skal det være en ligning for du kan isolere a. er det bare (Kvadratrod(16a)*(a^-1)^2)/(2a^3)^-2 =0 ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. maj 2006 af uksomi (Slettet)

Ja, hvis det er en brøk minus en konstant, minus en brøk minus en konstant, som giver en. Det kunne jo tænkes, krizo havde glemt at sætte sine parenteser. Lad os se, hvad krizo mener med resultaterne?

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. maj 2006 af allan_sim

#6.
a skal ikke isoleres. Udtrykket skal reduceres. Der skal tænkes i potensregneregler.

Svar #9
02. maj 2006 af krizo (Slettet)

#7 så vidt jeg kan se er mine paranteser sat rigtigt.

Brugbart svar (0)

Svar #10
02. maj 2006 af uksomi (Slettet)

Undskyld. Jeg løste opgaven forkert.

Svar #11
02. maj 2006 af krizo (Slettet)

du havde ret uksomi jeg har klokket i det sådan er den rigtig.

(3x-1/(2))-(2-4x/(3))=1


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.