Matematik
analystisk geometri
03. maj 2006 af
Stina05 (Slettet)
Godaften..
Jeg sidder med en eksamensopgave, som volder lidt problemer.
Jeg har punkterne: C(-3,2) og P(-7,5)
Jeg skal bestemme en ligning for den cirkel, som har centrum i C og går gennem P.
Jeg har cirkelligningen: (x-a)^2+(y-b)^2=r^2, hvor koordinaterne for C sættes ind i ligningen og radius findes ved CP-vektoren
Der skal så gøres rede for at linjen n med ligningen y =4/3x-7/3 er tangent til cirklen. Der må gælde at linjen l er ortogonal med radius. Findes retningsvektoren for linjen l ikke ved at se på koefficienterne til x og y i linjens ligning?
Jeg sidder med en eksamensopgave, som volder lidt problemer.
Jeg har punkterne: C(-3,2) og P(-7,5)
Jeg skal bestemme en ligning for den cirkel, som har centrum i C og går gennem P.
Jeg har cirkelligningen: (x-a)^2+(y-b)^2=r^2, hvor koordinaterne for C sættes ind i ligningen og radius findes ved CP-vektoren
Der skal så gøres rede for at linjen n med ligningen y =4/3x-7/3 er tangent til cirklen. Der må gælde at linjen l er ortogonal med radius. Findes retningsvektoren for linjen l ikke ved at se på koefficienterne til x og y i linjens ligning?
Svar #1
03. maj 2006 af dallos (Slettet)
Jeg tror at du bare skal koordinaterne for C ind i a og b og koordinaterne for P ind i x og y
Radius finder du ved at trække C fra P
P - C
Radius finder du ved at trække C fra P
P - C
Svar #2
03. maj 2006 af Stina05 (Slettet)
Ikke helt, x og y indgår jo cirklens ligning..
men,
findes retningsvektoren for linjen l ikke ved at se på koefficienterne til x og y i linjens ligning?
på formen ax+by+c = 0
men,
findes retningsvektoren for linjen l ikke ved at se på koefficienterne til x og y i linjens ligning?
på formen ax+by+c = 0
Svar #3
03. maj 2006 af andoando (Slettet)
afstanden fra C til P = radius.
afstanden er ((x2-x1)^2 + (y2-y1)^2)^½
dette resultat indsættes som radius og a og b unbyttes med x- og y-koordinaterne fra C.
så får du cirklens ligning.
afstanden er ((x2-x1)^2 + (y2-y1)^2)^½
dette resultat indsættes som radius og a og b unbyttes med x- og y-koordinaterne fra C.
så får du cirklens ligning.
Skriv et svar til: analystisk geometri
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
