Kemi

Molær koncentration af eddikesyre

07. januar 2004 af Jensus (Slettet)
Beregn den molære konc. af eddikesyre i husholdningseddike, idet du skal benytte gennemsnittet af de to titreringer.

Gennemsnittet er 18.

Beregn derefter eddikesyrekonc. i vægt% (densiteten af eddike er 1,0 g/mL). og sammenlign det med etikettens oplysninger.

Hvordan regner man dette ?

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2004 af KemiKasper (Slettet)

øhhh du mangler at give nogle oplysninger - 18 mL NaOH??? hvad var volumenet af eddikesyre???

Svar #2
07. januar 2004 af Jensus (Slettet)

Du får lige link til hele opgaven så ;)

http://www.vtg.dk/fag/2/kemib-2/oevelsesvejledninger/Eddikesyre.doc

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2004 af KemiKasper (Slettet)

ok, ved ækvivalenspunktet er stofmængden af natriumhydroxid og eddikesyre ens:

n(NaOH) = 18 mL * 0,100M = 1,8 mmol

Dvs. der er ialt 1,8 mmol eddikesyre; så koncentrationen bliver:

c(eddikesyre) = 1,8 mmol/2 mL = 0,9 M

Det lyder ummiddelbart ret højt... er du sikker på de 18 mL???


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2004 af KemiKasper (Slettet)

lige for at kommentere

..."ved ækvivalenspunktet er stofmængden af natriumhydroxid og eddikesyre ens"....

stofmængden af den tilsatte natriumhydroxid ved ækvivalenspunktet er lig stofmængden af eddikesyren fra start

Skriv et svar til: Molær koncentration af eddikesyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.