Matematik

Volumen, O. areal?

06. maj 2006 af Jelly (Slettet)
Hey folks, har nogle spørgsmål ang. mat:

En tank til fyringsolie har dimensioner som vist på figuren http://peecee.dk/?id=38189
For oven og for neden har den form som en halv cylinder. Den miderste del har form som en kasse.

a)Beregn kassens volumen. Mit forslag: 0,4m^2*pi*0,5*2m = 0,50m^3

b)Beregn tankens overfladeareal. Mit forslag:
2*pi*0,4m*2m = 5,03m^2

c) En anden tank har 20 % større volumen og har samme længde og højde som midtersektionen (1,0m)
Hvor bred er den? Mit forslag er : r=0,30

Kan mine beregninger passe?

Plz help, og på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2006 af ibibib (Slettet)

a) Nej.
Del op i en cylinder og en kasse.
Cylinderen har radius 0,4 og længde 2.
Kassen har længde 2, højde 1 og bredde 0,8.

Svar #2
06. maj 2006 af Jelly (Slettet)

hvad er højden på cylinderen så? 0,8

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2006 af ibibib (Slettet)

Den har ingen højde, men du må da gerne kalde længden for en højde...

Svar #4
06. maj 2006 af Jelly (Slettet)

Dvs. cylinder volumen: 0,4m^2*pi*2m =1.0m^3

Kasse volumen: 2m*0,8m= 1.6m^3

Alt i alt : 1,6+1 = 2,6 m^3

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2006 af ibibib (Slettet)

ja

Svar #6
06. maj 2006 af Jelly (Slettet)

Takker ibib:D

Svar #7
06. maj 2006 af Jelly (Slettet)

Overfladeareal :

Kasse 2(2*0,8+1*1+0,8*1)=6,8
Cylinder: 2*pi*0,4*2=5,03

Alt i alt 11,83m^2

c) 3,12 er volumen på den anden tank.

kan bredden udregnes således 3,12=2*1*b
b= 1,56


Svar #8
06. maj 2006 af Jelly (Slettet)

er det sandt?

Brugbart svar (0)

Svar #9
06. maj 2006 af ibibib (Slettet)

Kassen har ingen top eller bund, der er jo de to halvcirkler.

Overfladearealet af en cylinder er 2·pi·r·l = 2·pi·0,4·2

Svar #10
06. maj 2006 af Jelly (Slettet)

Ja det er korrekt, men man skal vel også finde overfladearealet af kassen?

Svar #11
06. maj 2006 af Jelly (Slettet)

Eller mener du, at overfladearealet af tanken kun er Cylinder: 2*pi*0,4*2=5,03

Brugbart svar (0)

Svar #12
06. maj 2006 af ibibib (Slettet)

Nej, kassen + cylinderen.
Men kassen har ikke et låg og bund, kun to sider og to ender.

Svar #13
06. maj 2006 af Jelly (Slettet)

1m*2m=2m^2, og da der er 2 sider af den: 2m^2*2=4m^2
Den smalle kasse: 1m*0,8m= 0,8m^2, og da der er 2 sider: 0,8*2= 1,6
Kassen : 5,6,m^2
Cylinder: 5,03m^2

Alt i alt: 10,63m^2

Svar #14
06. maj 2006 af Jelly (Slettet)

Men opg c var rigtigt ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #15
06. maj 2006 af ibibib (Slettet)

ja

Svar #16
06. maj 2006 af Jelly (Slettet)

Takker ibib..så alle opgaver er rigtigt nu :D

Brugbart svar (0)

Svar #17
06. maj 2006 af ibibib (Slettet)

#14
Radius kan da ikke blive mindre.

Jeg får r=0,58.

Brugbart svar (0)

Svar #18
06. maj 2006 af ibibib (Slettet)

Jeg tror at vi er "ude af takt" i vores dialog.
Mit svar i #15 var til #13 og ikke til #14.

Svar #19
06. maj 2006 af Jelly (Slettet)

OKay for at få det på den rene..:D OPg c var rigtig, men det er opgave 2 stadigvæk ikke?

Svar #20
06. maj 2006 af Jelly (Slettet)

omvendt ;D

Forrige 1 2 Næste

Der er 31 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.