Matematik
Differentiering af polynomier
07. maj 2006 af
Mathias (Slettet)
Har fået til opave at beskrive hvordan man gør det, men forstår ikke lige helt hvordan man gør det. Har prøvet at læse det i matematikbogen, men forstår det ikke helt. Nogen der kan forklare det til mig.
Tak på forhånd
Tak på forhånd
Svar #1
07. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
Du skal blot differentiere ledvist. At differentialoperatoren er lineær, er ikke noget man beviser i gymnasiet, men det kan du vist bare antage at I ved.
Svar #2
07. maj 2006 af Chimer (Slettet)
Det er jo bare at forklare tre punkts regelen?
Hvor er det du går i stå?
Hvor er det du går i stå?
Svar #4
07. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#3:
Der gælder, at
d[sum(a_k*x^k, k=0..n)]/dx
= sum(a_k*d[x^k]/dx, k=0..n)
= sum(a_k*k*x^(k-1), k=0..n)
= sum(a_k*k*x^(k-1), k=1..n)
Der gælder, at
d[sum(a_k*x^k, k=0..n)]/dx
= sum(a_k*d[x^k]/dx, k=0..n)
= sum(a_k*k*x^(k-1), k=0..n)
= sum(a_k*k*x^(k-1), k=1..n)
Skriv et svar til: Differentiering af polynomier
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
