Kemi

pH i mættet opløsning

08. maj 2006 af beech (Slettet)
Hej.
Jeg har fået stillet en opgave som hedder: Beregn pH i en mættet opløsning af Cd(OH)2.
Ko er opgivet til = 5,3*10^-15

jeg er kommet frem til: 5,3*10^15=[Cd2+]*[OH-]^2

Hvordan kommer jeg videre herfra?

Please help :S

MVH mqffe

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2006 af Einsteinium (Slettet)

hvad med noget opløselighedsprodukt? og så finde [OH-] og så -log eller hvad det nu er..

Svar #2
08. maj 2006 af beech (Slettet)

jojo [OH-] er jeg helt med på at jeg skal finde.. Mit problem er matematikken faktisk.

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2006 af Einsteinium (Slettet)

Jamen har du slået opløselighedsproduktet op? eller det.. der mangler jo noget der for at du kan isolere OH-

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2006 af frodo (Slettet)

du ved [OH-]=2*[Cd(2+)]med [Cd(2+)]=x, fås:

K(op)=x*(2x)^2=4x^3

isoler x gang med to og du har [OH-]

Svar #5
08. maj 2006 af beech (Slettet)

Ko er som nævnt angivet til 5,3*10^-15 M^3

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. maj 2006 af Einsteinium (Slettet)

hmmm jeg undskylder at jeg sagde mærkelige ting. lyt til frodo..:D
(hm, og jeg skal op i kemi skr. på torsdag... hmmmmm)

Svar #7
08. maj 2006 af beech (Slettet)

Mange tak frodo. Man skulle sipelthen have valgt matetmatik på a-niveau. DOH!

Heh good luck Einsteinium. Tak for forsøget

Skriv et svar til: pH i mættet opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.