Matematik

Stamfunktion til graf

10. maj 2006 af Englebassen (Slettet)
en funktion er bestemt ved
f(x)=2x+4

-bestem den stamfunktion til f hvis graf har linjen med ligningen y=3 som tangent

F(x) = x^2 + 4x + k

mit problem er så bare hvordan finder jeg k???

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2006 af Waterhouse (Slettet)

Stamfunktionen har en graf, som er en parabel med benene opad. Den har så kun en vandret tangent i et punkt, nemlig det globale minimum. Udregn k, så andetkoordinatet til toppunktet (bundpunktet?) er 3.

Svar #2
10. maj 2006 af Englebassen (Slettet)

Forstår ikke helt hvad jeg skal gøre...

skal jeg indsætte (0,3) i min F(x)???

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2006 af ibibib (Slettet)

Løs ligningen f(x)=0 for at finde røringspunktets førstekoordinat.

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2006 af Waterhouse (Slettet)

Andetkoordinatet for toppunktet for et andengradsplynomium er -d/4a:

-d/4a = -(4^4-4*1*k)/4*1 = (16-4k)/4 = 4-k

4-k=3 <=> k=1

Svar #5
10. maj 2006 af Englebassen (Slettet)

Der står i facitlisten at k=7 så kan ikke helt få det til at stemme overens

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. maj 2006 af ibibib (Slettet)

#4 Der er glemt et minus. k=7 er korrekt.

Svar #7
10. maj 2006 af Englebassen (Slettet)

oki, men hvor skal det famøse minus så placeres?

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. maj 2006 af ibibib (Slettet)

-d/4a = -(4^4-4*1*k)/4*1 = -(16-4k)/4 = -(4-k)

-(4-k)=3 <=> k=7

Svar #9
10. maj 2006 af Englebassen (Slettet)

Mange tusinde tak for hjælpen

Skriv et svar til: Stamfunktion til graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.