Matematik
beregning af toppunkt
11. maj 2006 af
F.U.B.A.R. (Slettet)
Hey,
jeg har ligning (e^x)/(e^(2x)-7e^^x+6).
Jeg kender formula for toppunkt med ligning y=ax^2+bx+c, men hvad er formula til at beregn en brøk med sammesæt funktioner?
jeg har ligning (e^x)/(e^(2x)-7e^^x+6).
Jeg kender formula for toppunkt med ligning y=ax^2+bx+c, men hvad er formula til at beregn en brøk med sammesæt funktioner?
Svar #1
11. maj 2006 af www.Lektie-Hjaelp.dk (Slettet)
Fremgangsmåden er at søge efter lokale minima eller maksima, dette gøres ved let og elegant at tage f'(x).
Herefter løses for f'(x)=0.
Ved at indsætte de fundne værdier for x i f(x) finder man om der er tale om et lokalt maksimum eller minimum.
(Dette er den generelle metode for alle funktionstyper.)
Herefter løses for f'(x)=0.
Ved at indsætte de fundne værdier for x i f(x) finder man om der er tale om et lokalt maksimum eller minimum.
(Dette er den generelle metode for alle funktionstyper.)
Svar #2
11. maj 2006 af F.U.B.A.R. (Slettet)
Det var lige hvad jeg hvade brug for :-)
Tak for hjælpen ;-)
Tak for hjælpen ;-)
Skriv et svar til: beregning af toppunkt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
