Matematik
Tangent til ligning
12. maj 2006 af
F.U.B.A.R. (Slettet)
Hey,
jeg har ligning (e^x)/(e^(2x)-7e^x+6) hvor jeg skal find ligning af tangent der går gennem (1,f(1))
Jeg har beregnet
f(1)= -0,482
f´(1)= -0,1187 ??
Kan en forklaret mig på en pædagogisk måde tangent ligningen
y=f(x0)+f´(x0)(x-x0)
jeg har ligning (e^x)/(e^(2x)-7e^x+6) hvor jeg skal find ligning af tangent der går gennem (1,f(1))
Jeg har beregnet
f(1)= -0,482
f´(1)= -0,1187 ??
Kan en forklaret mig på en pædagogisk måde tangent ligningen
y=f(x0)+f´(x0)(x-x0)
Svar #1
12. maj 2006 af ibibib (Slettet)
Da x0=1 er
y=f(x0)+f´(x0)(x-x0) =>
y=f(1) +f'(1)(x-1) <=>
y=-0,482-0,1187(x-1) osv.
y=f(x0)+f´(x0)(x-x0) =>
y=f(1) +f'(1)(x-1) <=>
y=-0,482-0,1187(x-1) osv.
Svar #2
12. maj 2006 af F.U.B.A.R. (Slettet)
kan vi være enig hvis f(x)=(e^x)/(e^(2x)-7e^x+6)
er
f´(x)= (e^x)/(2e^x-6e^x)
dvs
f(1)=-0,482
f´(1)= -0,1187
er
f´(x)= (e^x)/(2e^x-6e^x)
dvs
f(1)=-0,482
f´(1)= -0,1187
Skriv et svar til: Tangent til ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
