Matematik

Funktion..

12. maj 2006 af Maria89006 (Slettet)
Funktionen f er givet ved f(x)=x^2.
Om en anden funktion g vides, at g(x)er omvendt proportional med f(x), og at
g(2)=1. Bestem en forskrift for g.

Nogle der kan hjælpe mig?



Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2006 af jgthb (Slettet)

g(x) må være på formen:

g(x)=a/f(x)=a/(x^2)

g(2)=1 indsættes:

1=a/(2^2) <=> a=4

altså er g(x)=4/(x^2)

Svar #2
12. maj 2006 af Maria89006 (Slettet)

Ok.. Mange tak for de :)

Svar #3
12. maj 2006 af Maria89006 (Slettet)

Så dvs. at g(x)=4/(x^2) er forskriften?

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#1:
Hvad står der i #1?

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#4:
Jeg skulle selvfølgelig have skrevet indlægget til #3 i stedet for #1.

Svar #6
12. maj 2006 af Maria89006 (Slettet)

Hm.. Forstår ik li helt hvad du mener? :$

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. maj 2006 af jgthb (Slettet)

Han mener ja :)

En forskrift for noget er et udtryk for det. Så forskriften for g er g(x)=4/(x^2).

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. maj 2006 af Duffy

#5: der står:

Så dvs. at g(x)=4/(x^2) er forskriften?

Svar #9
12. maj 2006 af Maria89006 (Slettet)

Ja ok.. Forstår :)

Brugbart svar (0)

Svar #10
12. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#8:
Grunden til at jeg ikke gad at skrive ``ja!'' er, at svaret er givet i #1, så det er bare at læse hvad der står -- minimal selvstændighed må være påkrævet.

Skriv et svar til: Funktion..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.