Matematik
Massefylde ?
10. januar 2004 af
SP anonym (Slettet)
Hej.. Jeg har virkelig problemer ved den her opgave :'( Det handler om massefylde.
Håber der er nogen der kan hjælpe. På forhånd tak.
I en kolbe der vejer 136,2g hældes 246 mL saftevand. Kolben og saftevandet vejer nu 389,6g.
Opgave lyder: Bestem massefylden for den pågældende saftevand
Jeg har sagt: 389,6g - 136,2g = 253,4 g. Det er hvad sodavanden vejer. Men er det så dens massefylde??
Jeg kender formlen p: m/V
Men skal jeg bruge den i den her sammenhæng for at finde dens massefylde??
Please help me..
Håber der er nogen der kan hjælpe. På forhånd tak.
I en kolbe der vejer 136,2g hældes 246 mL saftevand. Kolben og saftevandet vejer nu 389,6g.
Opgave lyder: Bestem massefylden for den pågældende saftevand
Jeg har sagt: 389,6g - 136,2g = 253,4 g. Det er hvad sodavanden vejer. Men er det så dens massefylde??
Jeg kender formlen p: m/V
Men skal jeg bruge den i den her sammenhæng for at finde dens massefylde??
Please help me..
Svar #1
10. januar 2004 af SP anonym (Slettet)
Nej det er ikke saftens densitet
Som du kan se af formlen, er densiteten forholdet mellem massen og volumen, altså:
p(rho) = (253,4 g)/(246 mL) = 1,03 g/mL =(ca) 1030 kg/m^3
Som du kan se af formlen, er densiteten forholdet mellem massen og volumen, altså:
p(rho) = (253,4 g)/(246 mL) = 1,03 g/mL =(ca) 1030 kg/m^3
Svar #2
10. januar 2004 af erdos (Slettet)
Ja da.... massefylden er jo vægten divideret med rumfanget.... Husk at få tilpasset enhederne (enheder, der passer sammen... fx kg/m^3)
Hygge...
Hygge...
Svar #4
10. januar 2004 af SP anonym (Slettet)
altså er dens V = 246 mL?
Det var lidt der jeg havde min tvivl...
MEN RIGTIG RIGTIG MANGE TAK!!!!:)
Det var lidt der jeg havde min tvivl...
MEN RIGTIG RIGTIG MANGE TAK!!!!:)
Skriv et svar til: Massefylde ?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
