Matematik
bestemmelse af fkt som har linien m som tangent
16. maj 2006 af
AbCdE.. (Slettet)
Hey
sad og regnede opgaver..Er li gået i stå i et par håber nogen ka hjælpe??
opgaven lyder:
En fkt f er givet ved f(x)= -½x+5/2, og en linie m er givet ved y=2x+1
Bestem til f den stamfunktion F, hvis graf har linien m son tangent
Hvad gør jeg?
sad og regnede opgaver..Er li gået i stå i et par håber nogen ka hjælpe??
opgaven lyder:
En fkt f er givet ved f(x)= -½x+5/2, og en linie m er givet ved y=2x+1
Bestem til f den stamfunktion F, hvis graf har linien m son tangent
Hvad gør jeg?
Svar #1
16. maj 2006 af mathon
y=2x+1 som tangent, vil sige at differentialkvotienten til F(x) =f(x)=-½x+5/2 skal være = 2
-½x+5/2=2 <=> x=1, der indsat i ligningen for tangenten y=2*1+1=3 giver y-koordinaten til tangentens røringspunkt, som så er (1,3).
Når du har fundet F(x) på nær konstanten og kender røringspunktet (1,3) kan du selv bestemme den absolutte stamfunktion...
-½x+5/2=2 <=> x=1, der indsat i ligningen for tangenten y=2*1+1=3 giver y-koordinaten til tangentens røringspunkt, som så er (1,3).
Når du har fundet F(x) på nær konstanten og kender røringspunktet (1,3) kan du selv bestemme den absolutte stamfunktion...
Svar #2
16. maj 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)
1. Løs ligningen 2 = -0,5*x + 2,5
2. Find stamfunktionen til F, husk konstanten.
3. Bestem konstanten ved at indsætte x-værdien fra 1. i ligningerne for linjen og stamfunktionen og sæt dem lig med hinanden.
2. Find stamfunktionen til F, husk konstanten.
3. Bestem konstanten ved at indsætte x-værdien fra 1. i ligningerne for linjen og stamfunktionen og sæt dem lig med hinanden.
Svar #3
16. maj 2006 af AbCdE.. (Slettet)
Hey
mange tak for hjælpen den går op nu...
kender I den wow fornemmelse?
har jeg li nu ;o)
mange tak for hjælpen den går op nu...
kender I den wow fornemmelse?
har jeg li nu ;o)
Skriv et svar til: bestemmelse af fkt som har linien m som tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
