Matematik
find n ved hjælp af logaritmefunktionen
17. maj 2006 af
ziggi85 (Slettet)
Hejsa
Jeg sidder og forbereder mig til mundtlig eksamen i matematik på c-niv. Jeg vil meget gerne have hjælp til at beregne n i annuitetsopsparingsformlen og i gældsformlen, hvis i gider at skrive ned lige nøjagtig, hvad i gør ved begge 2 alså både for opsparing og lån, for jeg er ike så god til at benytte logaritmefunktion, mn det vil være o.k at kunne fyre den af til eksamen.
På forhånd tak for hjælpen og held og lykke til alle med eksamen
Jeg sidder og forbereder mig til mundtlig eksamen i matematik på c-niv. Jeg vil meget gerne have hjælp til at beregne n i annuitetsopsparingsformlen og i gældsformlen, hvis i gider at skrive ned lige nøjagtig, hvad i gør ved begge 2 alså både for opsparing og lån, for jeg er ike så god til at benytte logaritmefunktion, mn det vil være o.k at kunne fyre den af til eksamen.
På forhånd tak for hjælpen og held og lykke til alle med eksamen
Svar #1
17. maj 2006 af mathon
Opsparingsformlen:
An=y/r[(1+r)^n-1],
hvor
y: er ydelsen pr. termin
r: er rentefoden p/100
n: er antal indbetalinger
An:er anuitetsværdien efter n indbetalinger
bestemmelse af n:
(1+r)^n-1=An*r/y <=>
(1+r)^n=An*r/y+1 <=>
n*log(1+r)=log(An*r/y+1) <=>
n=log(An*r/y+1)/log(1+r)
Gældsformlen:
G=y/r[1-(1+r)^(-n)],
hvor
G: er gælden én termin før betaling af 1. ydelse.
og øvrige bogstaver har samme betydning som ovenfor.
bestemmelse af n:
G*r/y=1-(1+r)^(-n) <=>
(1+r)^(-n)=1-G*r/y <=>
-n*log(1+r)=log(1-G*r/y) <=>
n = - log(1-G*r/y)/log(1+r)
An=y/r[(1+r)^n-1],
hvor
y: er ydelsen pr. termin
r: er rentefoden p/100
n: er antal indbetalinger
An:er anuitetsværdien efter n indbetalinger
bestemmelse af n:
(1+r)^n-1=An*r/y <=>
(1+r)^n=An*r/y+1 <=>
n*log(1+r)=log(An*r/y+1) <=>
n=log(An*r/y+1)/log(1+r)
Gældsformlen:
G=y/r[1-(1+r)^(-n)],
hvor
G: er gælden én termin før betaling af 1. ydelse.
og øvrige bogstaver har samme betydning som ovenfor.
bestemmelse af n:
G*r/y=1-(1+r)^(-n) <=>
(1+r)^(-n)=1-G*r/y <=>
-n*log(1+r)=log(1-G*r/y) <=>
n = - log(1-G*r/y)/log(1+r)
Svar #3
17. maj 2006 af ziggi85 (Slettet)
Hej kan jeg ikke få dig til at sende udregningerne i et word dokument til min mail [email protected]
Det eer mere fordi jeg ikke kan overskue det når det ikke er skrevet op, som man kan gøre det i word
mvh lykke
Det eer mere fordi jeg ikke kan overskue det når det ikke er skrevet op, som man kan gøre det i word
mvh lykke
Skriv et svar til: find n ved hjælp af logaritmefunktionen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
