Matematik
vektorer og differentiering
17. maj 2006 af
Eva (Slettet)
Hey ;)
Har lige siddet og øvet mig lidt til eksamen.. men er ikke sikker på det jeg har lavet er rigtigt.. hvis der var en der gad kigge på det ville det være rart:
c)
Jeg kender 2 punkter C(2,-1,3) og P(5,3,-1)
Skal opskrive kuglens ligning:
(x-2)^2 + (y+1)^2 + (z-3)^2 = r^2
vektor CP = (3,4,2)
|CP| = r = kva(29)
ligning:
(x-2)^2 + (y+1)^2 + (z-3)^2 = 25
kan man gøre det sådan?? er måden at finde radius på jeg er i tvivl om..
d)
Jeg skal vise at
f(x) = x^2 * ln(x) - x er løsning til
y' = (2y/x) + x + 1
Men når jeg differentierer f(x) får jeg:
f´(x) = 2x * ln(x) + x^2 * 1/x - 1
f´(x) = x * ((2x*ln(x))/x) + x^2/x - 1
f´(x) = (2x^2 * ln(x)) / x + x - 1
hvad gør jeg galt??
Mvh Eva
Har lige siddet og øvet mig lidt til eksamen.. men er ikke sikker på det jeg har lavet er rigtigt.. hvis der var en der gad kigge på det ville det være rart:
c)
Jeg kender 2 punkter C(2,-1,3) og P(5,3,-1)
Skal opskrive kuglens ligning:
(x-2)^2 + (y+1)^2 + (z-3)^2 = r^2
vektor CP = (3,4,2)
|CP| = r = kva(29)
ligning:
(x-2)^2 + (y+1)^2 + (z-3)^2 = 25
kan man gøre det sådan?? er måden at finde radius på jeg er i tvivl om..
d)
Jeg skal vise at
f(x) = x^2 * ln(x) - x er løsning til
y' = (2y/x) + x + 1
Men når jeg differentierer f(x) får jeg:
f´(x) = 2x * ln(x) + x^2 * 1/x - 1
f´(x) = x * ((2x*ln(x))/x) + x^2/x - 1
f´(x) = (2x^2 * ln(x)) / x + x - 1
hvad gør jeg galt??
Mvh Eva
Svar #1
17. maj 2006 af ibibib (Slettet)
c) Metoden er rigtig, hvis du ved at C er centrum for en kugle...
Der er en regnefejl:
vektor CP = (3,4,-4)
Der er en regnefejl:
vektor CP = (3,4,-4)
Svar #2
17. maj 2006 af ibibib (Slettet)
d) Hvorfor forlænger du med x?
f´(x) = 2x * ln(x) + x - 1
og den skal indsættes i differentialligningen:
y' = (2y/x) + x + 1 =>
2x * ln(x) + x - 1 = 2(x^2 * ln(x) - x)/x + x - 1
og denne ligning er sand.
f´(x) = 2x * ln(x) + x - 1
og den skal indsættes i differentialligningen:
y' = (2y/x) + x + 1 =>
2x * ln(x) + x - 1 = 2(x^2 * ln(x) - x)/x + x - 1
og denne ligning er sand.
Svar #3
17. maj 2006 af Eva (Slettet)
nå ja.. det var sådan man skulle gøre ;)
min fejl.. jeg forlængede med x for at prøve at få det til at passe.. jeg troede at man skulle differentiere den for at vise det ;)
Men tak for hjælpen :)
min fejl.. jeg forlængede med x for at prøve at få det til at passe.. jeg troede at man skulle differentiere den for at vise det ;)
Men tak for hjælpen :)
Skriv et svar til: vektorer og differentiering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
