Matematik

3 små opgaver

17. maj 2006 af Liv2004 (Slettet)
Hej! er der ikke nogen som kan hjælpe mig med opgave 9, 10 og 12.

I opgave 9 har jeg fået det spørgsmål til 0 og det andet til 8. De to andre ved jeg ikke hvordan jeg skal lave.

ER DER NOGEN DER VED DET:-)

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/UDEN_2002-8-8.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2006 af ibibib (Slettet)

9 er korrekt.

10) Sæt fx AH=x og skriv et udtryk for længden og bredden: 2x+20 og 90-2x.
Derefter kan du bestemme et udtryk for arealet.

12) f'(x) = ke^(kx)·(x^(-k)-x^(-k-1)) som er nul når x=1. Så mangler der ikke meget.

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2006 af Zir (Slettet)

Ibibib --> Hvor kommer 90-2x fra?

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2006 af ibibib (Slettet)

omkredsen var 200 så der er 90-2x tilbage.

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2006 af kubbi (Slettet)

opg 9 er rigtig nok!

opg 10:
Arealet = |HI|*|KH|
Omkredsen = 2|HI|+2|KH| = 220 (200 hegn og 20 mur)

i den sidste isoleres |KH|:
|KH| = 110 - |HI|
dette indsættes i arealligningen:
Areal=|HI|*(110-|HI|) = -|HI|^2 + 110|HI|
Her finder du den sørste værdi ved at differentiere...

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2006 af Zir (Slettet)

Er du sikker på det med 200 hegn og 20 mur? Er den samlede omkreds ikke 200 m?

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. maj 2006 af ibibib (Slettet)

Hegnet er 200 meter og omkredsen incl. mur er 220 meter.

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. maj 2006 af sigmund (Slettet)

ad 10)

Længden af hver af siderne JK og HI kaldes x. Længden af JI kaldes y, mens længden af hver af siderne KB og AH kaldes (y - 20)/2. Lægges alt dette sammen, fås

2*x + y + 2*(y-20)/2 = 2*x + 2*y - 20.

Dette sættes lig 200, da vi har 200 m hegn at gøre godt med:

2*x + 2*y - 20 = 200.

Imidlertid kan y udtrykkes ved x, og du får et udtryk i x, som skal maksimeres.

ad 12)

Differentier f(x). Beregn f'(1). Er resultatet 0, har f ekstremumssted i x = 1, ellers ikke. Dernæst må du argumentere for, at dette er et minimum. Det kan du føre ved at se på, hvad der sker for x gående mod 0 hhv. uendelig.

Brugbart svar (0)

Svar #8
17. maj 2006 af CziX (Slettet)

Nu sidder også og regner på disse opgaver.

Jeg har et problem med opgave 11.

Kan man ikke lave en parameterfremstilling med stedvektoren A og retningsvektor v, og så derefter indsætte det i ligningen |AB| =3 |v| ? burde jeg ikke få t_b, som ved indsættelse i parameterfremstillingen angiver punktet B ?

Skriv et svar til: 3 små opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.