Matematik

Isolering af x i funktion

17. maj 2006 af LiquerEyes (Slettet)
Hvordan isoler jeg x i denne funktion:

60=85x/x+67

Håber der er en, der kan hjælpe. På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2006 af eleka (Slettet)

Det ser ud som om du har glemt at sætte en parentes om (x+67). Hvis der skulle have været en parentes skal du bare gange igennem med (x+67), og så isolere x.

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2006 af Madsst (Slettet)

gang med (x+67) på begge sider så:
60(x+67)=85x => 60x+60*67=85x =>
25x=60*67

Svar #3
17. maj 2006 af LiquerEyes (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!

Skriv et svar til: Isolering af x i funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.