Matematik

Diff. ligning - U. hjælpemidler

17. maj 2006 af ISA (Slettet)
Hej..

Jeg har lige to opgaver som jeg har brug for hjælp til..

1) Den første lyder således:

Gør rede for, at funktionen f(x) = -x-1+e^x
er en løsning til diff. ligningen dy/dx= x+y

2) Den anden:

Gør rede for, at funktionen f(x)= 2(1-1/x) , x>1 er en løsning til diff. ligningen dy/dx= y/x(x-1)..

Eftersom de skal regnes uden hjælpemidler, må de være til at finde ud af, men jeg kan simpelthen ikke huske, eller finde nogle eksempler på, at vi har regnet noget der ligner dem.

Håber nogen vil hjælpe.

ISA

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2006 af ibibib (Slettet)

Bestem f'(x) og sæt ind i differentialligningen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2006 af Deschain (Slettet)

1)
Her indsætter du f(x)=-x-1+e^x i stedet for y og bestemmer f'(x) som så indsættes i stedet for dy/dx.

2)
Her bruger du samme fremgangsmåde.

Svar #3
17. maj 2006 af ISA (Slettet)

Hmmm.. Altså

Eks. 1) f'(x)=-1+e^x og så..?

Svar #4
17. maj 2006 af ISA (Slettet)

#2 Arh.. takker

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2006 af ibibib (Slettet)

...sæt ind i
dy/dx= x+y
-1+e^x = x-x-1+e^x
og det stemmer.

Skriv et svar til: Diff. ligning - U. hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.